Gå direkt till innehåll
Finncont säkra bränsletankar i snygg design från Trejon

Pressmeddelande -

Finncont säkra bränsletankar i snygg design från Trejon

Trejon lanserar Finncont, säkra bränsletankar för förvaring och transport av diesel, eldnings- och motorolja. Behållarna finns i flera modeller och kan användas från tex skåpbil, som en farmartank eller lagringsbehållare. 

Samtliga är tillverkade och testade enligt ADR/UN-reglerna. Behållarna är tillverkade i platsmaterial, Polyeten MDPE, vilket gör dem lätta. Materialet är dessutom korrosionsfritt vilket ger en ren hantering av bränslet. Ingen ADR-utbildning krävs för föraren vid vägtransport. 

Behållarna tillverkas i Finland av Finncont och säljs i Sverige av Trejon via lokala återförsäljare, Trejon Center. Behållarna premiärvisas på Maskinexpo, 23-25 maj.

Modell LTDPE-250
Används från skåpbil, lätt lastbil eller dylikt.
Behållaren har tryckutjämnare och påfyllningsanslutning DN100 med styrrör. Lyfts enkelt och smidigt med truck/pallgafflar eller med lyftstroppar från hörnen.
Behållaren är standardutrustad med pump (12 eller 24 V) kapacitet 35-50 liter, 2 m batterikablar samt sugrör med sil i tankens botten och 3/4 avstängningsventil.

Volym 250 l
LxBxH 950x580x720 mm
Vikt 28 kg
Material Polyeten

Modell Jerry 450
En UN-godkänd 450 liters bränsletank för säker hantering, landsvägstransport och lagring av arbetsmaskinernas bränsle. Skvalpplåt är integrerad i konstruktionen. Låsbart lock. Tryck/vacumventil samt påfyllningsanslutning DN100 med lock och tätning. Behållaren är standardutrustad med pump (12 eller 24 V) kapacitet 35-50 liter, batterikablar, 4 m påfyllningsslang med aluminiumpistol samt 3/4 sugslang med evstängningsventil och sil i behållarens botten. Modell med invallningsbassäng finns.
Som extrautrustning finns automatisk pistol. 

Volym 450 l
LxBxH 1005x960x760 mm alt. 1020x1025x895 mm
Vikt 40 kg alt. 57 kg
Material Polyeten


Modell Diesel-Piggy

Som namnet anger ser behållaren ut som en stor gris och används som lagringstank för diesel och eldningsolja. Ytterskalet utgör en 100% invallningsbassäng samt ett väderskydd för behållaren och tankningsutrustningen. Den flexibla tankningsutrustningen finns bakom skyddsluckan. Behållaren kan enkelt flyttas.

Volym 2900 l
LxBxH 2290x2190x2235 mm
Vikt 350 kg
Material Polyeten

Modell Nafta 6000
Bränsletank godkänd som lagringsbehållare för diesel med volym på 5800 liter. Innerdelan kan även användas som vattenbehållare. Det starka ytterskalet bildar en invallningsbassäng som klara 110% av volymen och ger väderskydd. Både behållare och ytterskal är tillverkade av UV-skyddad MD-polyetenplast. En stor servicelucka ger enkel åtkomst av alla anslutningar och genomföringar. Alla tillbehör förvaras under en låsbar skyddslucka.

Standard med: 
Flödespump 230 V, ca 50 l/min med hävertstopp
4 m tankningsslang
Automatpistol
Mekanisk bränslemätare (tankningsvolym och totalvolym)
Påfyllningsutrustning med 2" ventil med kamlockkoppling och överfyllnadsskydd
Mätskala i bränsletanken som visar ytans nivå.
Behållaren kan utrustas med batteridrivna pumpar, brännarsats för t.ex. tork samt filter. 

Volym 5800 l
LxBxH 3250x2300x2040 mm
Vikt 550 kg
Material Polyeten


Finncont grundades 1974 och omsätter idag ca 20 milj. €. Företaget har 140 anställda.
Finncont har tillverkat IBC produkter avsedda för transport av farliga ämnen ända sedan 1974. De månar om att alla produkter fyller de krav och bestämmelser som gäller för det avsedda ämnet. Samtliga dieseltankar uppfyller dessa krav. Transporttankarna fyller UN-bestämmelserna och lagringstankarna är godkända av Inspecta som klass K cisterner.


För ytterligare information kontakta Trejons marknadsansvarige Henrik Johansson 0935-399 05 eller Anna-Clara Fridén för ytterligare bilder eller produktinformation.

Ämnen

Taggar


TREJON, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. För ca 25 år sedan expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskinleverantörerna inom lantbruk, skogsbruk, entreprenad och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Idag har vi ca 75 försälljningsställen i Sverige och övriga Europa. Samtliga av våra återförsäljare innehar Trejon Center Certifikat vilket innebär att de regelbundet genomgår produkt- och produkttekniska utbildningar. Detta för att Du som kund ska få bästa möjliga maskin anpassad för Ditt behov.

TREJON har mångårig erfarenhet inom branchen - både som grossist och som producent. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Pöttinger, Welger, Tebbe, Speed, Pichon, woodMAX, Berti, Rotomec, MT-vagnen, Multicargo m.fl. Dessutom är TREJON egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar.

Trejon har under de senaste 10 åren haft en mycket god omsättningsökning. De senaste åren har vi dessutom drastiskt ökat vår omsättning på exportmarknaden.

TREJON är även ISO-certificerade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på TREJONs åtaganden höjts ytterligare.

Sammanfattningsvis vill vi påstå att kvalitet alltid lönar sig!

Presskontakt

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20

Relaterat material