Gå direkt till innehåll
Grön värme med miljövänlig vedmaskin

Pressmeddelande -

Grön värme med miljövänlig vedmaskin

woodMAX Hakki Pilke introducerar en ny vedmaskin, 2XS+ Carry speciellt utvecklad  för brukare av vedeldning eller kollektiv för produktion av ved. Maskinen bygger på samma teknologi och höga kvalitet som dess syskon men kan flexibelt bogseras efter bil med trailer. Istället för inmatningselevator sitter inmatningsrullar vilket minskar dess vikt och ökar maskinens smidighet. Vedmaskinen drivs av en miljövänlig förbränningsmotor vilket gör att den kan användas av all typer av brukare oberoende av el eller traktordrift.

- Med dagens stigande energipriser ser vi att den gröna näringen med vedeldningen ökar, säger Henrik Johansson marknadsansvarig på Trejon. Tiden då bara skogsägaren eller de "på landet" eldade med ved är förbi, säger Henrik Johansson och tillägger. Vi får hela tiden nya typer av kunder och eldning sker både för uppvärmning och som mysfaktor i både villa och stuga, därför har vi vedmaskiner som passar för alla kundkategorier. "Carry" är speciellt framtagen för brukare som önskar hög flexibilitet och kräver därför  ingen traktordrift eller strömförsörjning - detta tack vare en miljövänlig förbränningsmotorn, fortsätter Henrik Johansson.

woodMAX Hakki Pilke 2XS+ Carry är en vidareutveckling av modellen 2X som har funnits på marknaden i snart 15 år. Då den lanserades var det den första vedmaskinen med sågsvärd! Erfarenhet, produktutveckling och konsumentönskemål har lett fram till dagens maskiner. Vedmaskinen har dubbla klyvcylindrar som ger en hög kapacitet, dessutom kan den utrustas med Easy-System som ger hydraulisk styrning av transportband, klyvyxan och sågsvärdet. Det är en otroligt snabb maskin som klarar att klyva ved med en diameter upp till 30 cm.

- I och med transporttrailern kan 2XS+ Carry enkelt transporteras, detta medför att det är en lämplig maskin när flera ägare vill köpa en maskin tillsammans, avslutar Henrik Johansson.

Tekniska data 2XS+ Carry

  • Max kapdiameter 30 cm
  • Max kaplängd 60 cm
  • Kapsvärd 16"
  • Klyvkraft 5,5 t
  • Hydrauliska inmatningsrullar
  • Längd utmatningstransportör 4,0 m
  • Mått: höjd 2679, bredd 3555, djup 1640 mm
  • Miljöanpassad Hondamotor på 13 hk
  • Vikt 900 kg
  • Klyvyxa 2 och 4 delar som standard 

Tillbehör

  • Stocklyft - Lyfter stocken från marken upp till maskinen
  • Easy-System - Hydraulisk manövrering av alla funktioner
  • Uppläggningsbord - För snabb hantering av stora volymer

Pris från 119,900:- med förbränningsmotor och trailer, exkl. moms
Leverans sker från slutet av maj 2010

Vid frågor kontaktas Henrik Johansson, marknadsansvarig på Trejon.
Tel. 0935-399 00, e-post henrik.johansson@trejon.se

Högupplösta bilder erhålls av Anna-Clara Fridén.
Tel. 0935-399 13, e-post anna-clara.friden@trejon.se

Ämnen

Kategorier


Sveriges ledande leverantör av maskiner för lantbruk, skogsbruk, entreprenad och parkverksamhet

TREJON, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. För ca 30 år sedan expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskinleverantörerna inom lantbruk, skogsbruk, entreprenad och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Idag har vi ca 75 försälljningsställen i Sverige och övriga Europa. Samtliga av våra återförsäljare innehar Trejon Center Certifikat vilket innebär att de regelbundet genomgår produkt- och produkttekniska utbildningar. Detta för att Du som kund ska få bästa möjliga maskin anpassad för Ditt behov.

TREJON har mångårig erfarenhet inom branchen - både som grossist och som producent. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Pöttinger, Welger, Tebbe, Speed, woodMAX, Berti, Rotomec, MT-vagnen, Multicargo m.fl. Dessutom är TREJON egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll.

Trejon har under de senaste 10 åren haft en mycket god omsättningsökning. De senaste åren har vi dessutom drastiskt ökat vår omsättning på exportmarknaden.

TREJON är även ISO-certificerade inom kvalitet 9001 och miljö 14000, vilket innebär att kvalitén på TREJONs åtaganden höjts ytterligare.

Sammanfattningsvis vill vi påstå att kvalitet alltid lönar sig!

Kontakter

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905