Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kundanpassad skogsvagn skapar högkonjunktur

För grossist och tillverkningsföretaget Trejon skapar deras nya skogprogram, Multiforest, med vagnar och kranar, högkonjunktur. Vagnen lanserades första gången på Maskin Expo och Elmia wood  2009 och har sedan dess rönt stort intresse bland kunderna.

”Vi har ökat orderingången totalt för företaget med ca 30 % säger Henrik Johansson, marknadsansvarig vid Trejon. Vidare säger han att ”kunder har lagt ordrar på Multiforest som överträffar alla förväntningar. Målet vi hade uppsatt till februari 2010 passerade vi redan i oktober.”

Trejon började planera för tillverkningen av skogsvagnar och kranar för cirka 1,5 år sedan. Detta gjordes för att möte den kommande lågkonjunkturen, samt att möta våra kunders efterfrågan på ett komplett skogsprogram. Många av våra certifierade maskin återförsäljare  hade visat stort intresse för att vi skall producera en egen skogsvagn med kran av hög kvalité berättar Henrik Johansson.

Multiforest har anor från tidigt 1950-tal, och bygger på erfarenhet från skogsbruk inte bara från våra leverantörer utan även från våra kunder som under lång tid har arbetat med virkestransporter och använt många olika produkter och överfört det bästa till oss.  Dessa produkter har genom åren blivit erkända för sin tillförlitlighet och med det som utgångspunkt har Trejons tekniker tillfört det senaste för att produkterna skall bli en trygg investering.

Vagnarna finns i sex storlekar, från 7 till 14 ton och alla bygger på samma kvalitetssäkringstänkande, dvs. materialval och ingående komponenter är grundligt testade innan de tillåts ingå i tillverkningsprocessen. När produkterna levereras görs ytterligare kontroller som säkerställer att den levererade vagnen eller kranen är bestyckad enligt önskemål. Sådan extra utrustning kan vara navmotordrift som ökar framkomligheten under verkligt extrema förhållanden eller hopskjutbar ramförlängning, men också andra arbetseffektiva tillbehör som erbjuds som exempelvis radiostyrd vinch.

När det gäller kranar i Multiforest -serien kan dessa erhållas som parallell- eller som vikarmskran, säger Henrik Johansson vidare. Båda typerna finns i flera modeller från 5 till 8,5 meter och de är alla utrustade med funktioner som effektivt underlättar arbetet.

Det betyder att Trejon kan erbjuda en vagn och en kran som optimalt är anpassad för varje typ av användningsområde och som gör de flesta traktorer till högpresterande skogsmaskiner.

Produkterna säjs via ledande Trejon center återförsäljare i Sverige och på export till ett stort antal länder.  Huvuddelen av den tekniska utvecklingsarbetet sker i Vännäs, Västerbotten medan tillverkning, montering och kvalitets kontroll sker vid Trejons fabrik i Tabiveri, Estland.

”Vi ser med glädje fram emot nästa år och är övertygad att framgångarna med Multiforest kommer att bestå” säger Henrik Johansson avslutningsvis.

Vidare information:

Henrik Johansson

Marknadsansvarig

Trejon AB

Tel 0935-39 900

Mail henrik.johansson@trejon.se Högupplösta bilder anna-clara.friden@trejon.se

 

Ämnen

Taggar


Sveriges ledande leverantör av maskiner för lantbruk, skogsbruk, entreprenad och parkverksamhet

TREJON, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. För ca 30 år sedan expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskinleverantörerna inom lantbruk, skogsbruk, entreprenad och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Idag har vi ca 75 försälljningsställen i Sverige och övriga Europa. Samtliga av våra återförsäljare innehar Trejon Center Certifikat vilket innebär att de regelbundet genomgår produkt- och produkttekniska utbildningar. Detta för att Du som kund ska få bästa möjliga maskin anpassad för Ditt behov.

TREJON har mångårig erfarenhet inom branchen - både som grossist och som producent. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Pöttinger, Welger, Tebbe, Speed, woodMAX, Berti, Rotomec, MT-vagnen, Multicargo m.fl. Dessutom är TREJON egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll.

Trejon har under de senaste 10 åren haft en mycket god omsättningsökning. De senaste åren har vi dessutom drastiskt ökat vår omsättning på exportmarknaden.

TREJON är även ISO-certificerade inom kvalitet 9001 och miljö 14000, vilket innebär att kvalitén på TREJONs åtaganden höjts ytterligare.

Sammanfattningsvis vill vi påstå att kvalitet alltid lönar sig!

 

Presskontakt

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20

Relaterat material

Relaterade nyheter