Gå direkt till innehåll
Miljöanpassad flistugg utökas med kranserie från Multiforest

Pressmeddelande -

Miljöanpassad flistugg utökas med kranserie från Multiforest

Trejon MULTI PC flistugg finns nu anpassad för Multiforest kranserie, både med 3-punkt eller direktmonterad på flistuggen. För effektiv inmatning av virke kan nu alla modeller få fabriksmonterad Multiforest parallellkran som finns i storlek 5,1 m, 5,6 m och 6,2 m.

- På grund av stor efterfrågan på kranmonterade MULTI PC flistuggar har nu Multiforest parallellkranar anpassats för alla modeller, meddelar Henrik Johansson marknadsansvarig på Trejon. Med dagens stigande energipriser ser vi ett behov av alternativ till traditionell eluppvärmning, vedeldning och pellets, då passar våra flistuggar bra eftersom de även kan producera pelletsflis utan stickor.

-Det unika med dessa flistuggar är totalysstemet som ger pelletsflis utan långa stickor, säger Henrik Johansson och fortsätter. Tekniken som är patenterad bygger på ett såll i maskinens rotorhus. Den dubbla rotorn med vingar och 4 knivar skär/klipper sönder flisor som är för stora för att gå igenom sållet. När flisen är tillräckligt liten blåses den ut vi det vridbara utkastarröret.

MULTI PC flishuggar finns i flera modeller och storlekar; traktordrivna eller med eget hydraulsystem, manuell matning eller kranmatning samt kranförberedda.

Vidare information finns på www.trejon.se/skogsbruk eller kontakta nedanstående:

Henrik Johansson, Marknadsansvarig, TREJON AB 0935-39900
Mail: henrik.johansson@trejon.se

För högupplösta bilder besök MyNewsdesk eller kontakta anna-clara.friden@trejon.se

Ämnen

Taggar


Trejon, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskintillverkarna och maskinleverantörerna inom entreprenad, skogsbruk, lantbruk och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Trejon har mångårig erfarenhet inom branschen - både som producent och grossist. Trejon är egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll, kompaktlastaren FLEXITRAC och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Trioliet, Teagle, Speed, Pichon, HakkiPILKE, Berti, Rotomec, Multicargo, Pel-Tuote, Göweil m.fl.

Trejon är ISO-certifierade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på Trejons åtaganden höjts ytterligare.

Tillsammans skapar vi en bra dag – en Trejondag.

Presskontakt

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905

Relaterat material

Relaterade nyheter