Gå direkt till innehåll
Nu lanserar Trejon och Pöttinger Novacat S10

Pressmeddelande -

Nu lanserar Trejon och Pöttinger Novacat S10

Nu lanserar Trejon och Pöttinger slåtterkombinationen Novacat S10 –  en mindre modell i Pöttingers populära Novacat S-serie. En maskin som bygger vidare på konceptet hög kapacitet till låg kostnad.

Precis som på övriga slåttermaskiner sitter Pöttingers egenutvecklade slåtterbalk även på S10:an. Slåtterbalken garanterar hög kraftöverföring och lång livslängd genom en kugghjulstransmission med alltid minst 2,5 kuggar i ingrepp. Balken har dessutom ovala tallrikar som ger hög överlappning och hög periferihastighet för ett perfekt snitt. Knivarna har ett snabbfäste, vilket innebär ett mycket enkelt underhåll.

S10, har, precis som övriga modeller i S-serien, den unika markanpassningen som Pöttinger är kända för: mittupphängningen av slåtterbalken möjliggör en pendelväg på +/- 22,5 grader, och den enkelt ställbara hydraulavlastningen garanterar optimalt marktryck över hela slåtterbredden. Detta ger en perfekt markanpassning, lågt behov av dragkraft samt låg bränsleförbrukning.

S10:an har som standard hydraulisk stensäkring, 50 cm markfrigång i vändtegsläge och en mycket kompakt transportposition, tack vare att slåtterenheterna fälls ihop bakåt. Allt detta manövreras enkelt via en eldosa, som även gör det möjligt att lyfta/sänka höger och vänster slåtterenhet individuellt.

Maskinen har en arbetsbredd på 9,1 eller 9,52 meter, beroende på val av frontenhet. Den har ett effektbehov från 130 hk och klarar upp till 11 ha/timme. Detta innebär att S10:an jämfört med tidigare modeller har 25% högre kapacitet vid samma effektbehov.

- Detta är en bränslesnål maskin med hög kapacitet, för medelstora traktorer, något som  prioriteras av många då ett kostnadseffektivt skördesystem är mycket viktigt för dagens lantbrukare, säger Henrik Johansson, vd på Trejon.

För mer information kontakta:
Henrik Johansson
VD, Trejon
Tel: 0935-399 05
Mobil: 070-620 80 03
e-post: henrik.johansson@trejon.se

Johan Karlsson
Marknadsansvarig, Trejon
Tel: 0935-399 20
Mobil: 070-676 76 03
e-post: johan.karlsson@trejon.se

Ämnen

Taggar


TREJON är Sveriges ledande leverantör av maskiner för lantbruk, skogsbruk, entreprenad och parkverksamhet. Företaget har sitt huvudkontor utanför Umeå med anor från 1940-talet. För ca 30 år sedan expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är Trejon en av de ledande maskinleverantörerna inom lantbruk, skogsbruk, entreprenad och parkverksamhet, via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Presskontakt

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20

Relaterat material