Gå direkt till innehåll
APV´s nya långfingerharv
APV´s nya långfingerharv

Pressmeddelande -

Ny serie långfingerharvar för modernt lantbruk

I Trejons sortiment finns nu APV´s nya serie egenproducerade långfingerharvar. Serien kommer med många fördelar som optimerad markföljsamhet, fingrar med längre livslängd och en aggressivare vinkel.

- Vi har samarbetat länge med APV och varit väldigt nöjda med deras lösningar av frösåmaskiner. Vi har stora förhoppningar på deras nya serie långfingerharvar, säger Johan Schols, sälj- och marknadschef Trejon AB.

APV:s egenproducerade långfingerharvar kommer i storlekar från 6 till 12m. Harven är uppdelad i sektioner om 1,5 m där varje sektion kan flyta fritt men samtidigt kan bakre delen trycksättas vid behov. Varje sektion flyter under en pivoterande gaffel som kan rör sig individualitet från övriga sektioner. Detta ger en bättre markföljsamhet speciellt viktigt vid dessa stora arbetsbredder.

- Markföljsamheten är så klart central när vi pratar om dessa stora arbetsbredder och där har modellerna den perfekta lösningen. En kraftig ram som bärs upp av traktorn och stödhjulen med fritt flytande individuella sektioner som enkelt kan trycksättas för hårdare bearbetning, säger Johan Schols.

Den yttersta delen på fingrarna är 20 mm längre för ökad livslängd och har också uppgraderats med en aggressivare vinkel. Pinnvinkeln på hela sektionen är så klart även ställbar. Harvpinnarna jobbar på ett djup av max 2-3 cm för att bryta upp den övre jordskorpan. Detta säkerställer bättre markluftning och bättre kapillära förutsättningar för fukt. Det primära fokuset är emellertid bekämpning av oönskade ogräs.

Harven är 3-punktsburen och uppbyggd av kraftig rörprofil. Fyra stora gummistödhjul som kan justeras i både höjd och sidled säkrar jämnt arbetsdjup. Harven fälls ihop jämnt tack vara ett unikt länksystem av kedjetyp och långa hydraulcylindrar, allt för snabb och enkel transport. 

Ämnen

Kategorier


Trejon, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskintillverkarna och maskinleverantörerna inom entreprenad, skogsbruk, lantbruk och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Genom att kombinera ett brett produktprogram med stor yrkesskicklighet och hög servicenivå ger vi er den bästa helhetslösningen som skapar en hållbar och kostnadseffektiv framtid. Trejon är ett stabilt familjeföretag med lång historik och erfarenhet, som alltid tänker långsiktigt, lägger vi stort engagemang i att leverera kvalitet i varje steg av våra uppdrag. I vårt arbete inspireras vi av ny teknik och våra kunders behov, för att erbjuda vad som krävs för att just deras arbetsdag ska bli så enkel och bra som möjligt.

Trejon har över 75 försäljningsställen i Sverige och internationellt. Samtliga av våra återförsäljare innehar Trejon Center Certifikat vilket innebär att de regelbundet genomgår produkt- och produkttekniska utbildningar. Detta för att Du som kund ska få bästa möjliga maskin anpassad för Ditt behov.

Trejon har mångårig erfarenhet inom branschen - både som producent och grossist. Trejon är egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll, kompaktlastaren FLEXITRAC och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Trioliet, Teagle, Speed, Pichon, HakkiPILKE, Berti, Rotomec, Multicargo, Pel-Tuote, Göweil m.fl. 

Trejon har under de senaste 10 åren haft en mycket god omsättningsökning. De senaste åren har exportmarknaden utmärkt sig och visat en stark omsättningsökning.

Trejon är ISO-certifierade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på Trejons åtaganden höjts ytterligare.

”Tillsammans skapar vi en bra dag – en Trejondag.”

Presskontakt

Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20