Gå direkt till innehåll
Frontmonterad släntklippare Berti TA-MF
Frontmonterad släntklippare Berti TA-MF

Pressmeddelande -

Ny släntklippare för frontmontering!

Trejon och Berti kan stolt presentera den nya modellen TA-MF, en släntklippare för frontmontering. Det är en modell som från början konstruerats för frontmontering och inte en maskin för bakmontering som anpassats. Detta syns bland annat på den kraftiga ramkonstruktionen och på de extra funktionen för höjdreglering och sidoförskjutning.

Modellen är del av Bertis breda sortiment av släntklippare men utmärker sig då det är en modell som från början konstruerats för frontmontering. Ramen har ett integrerat flytläge och är kraftigt byggd för att kunna hantera de ökade påfrestningarna av att skjutas framför i stället för att dras bakom traktorn. I ramen sitter även en hydraulisk sidoförskjutning på 53cm, en höjdjustering av maskinen samt vinkeln på huvudet, 90 grader uppåt och 60 grader nedåt.

”- Vi vet att denna typ av maskin efterfrågats av marknaden och det gör det så klart till en ännu roligare lansering. Att vi dessutom gör det tillsammans med vår starke partner Berti och en maskin som är så väl konstruerad för att faktiskt fungera frontmonterad för våra krävande kunder gör det extra roligt, säger Johan Schols, försäljnings- och marknadschef på Trejon.”

Det patenterade påkörningsskyddet Antishock sitter också på denna modell och gör att maskinen kan vika bakåt vid påkörning. Modellen är i grunden byggd för frontmontering men kan ställas om för att köras dragande bakom traktorn med. Den hanterar gräs och sly upp till 5 cm i diameter.

”- Segmentet som vi änder oss till här är troligen mindre entreprenörer som röjer sly åt vägföreningar eller lantbrukare som vill hålla efter kring fält och vägar. Maskinen passar beroende på arbetsbredd en traktor från ca 5 ton och 90 hk så även där träffar vi ett brett segment. Att tänka på är hydraulanslutningarna där maskinen som standard kräver 3 dubbelverkande uttag, kan man inte lösa det på något bra sätt på sin traktor finns alltid möjligheten till elstyrning som tillval, avslutar Johan.”

Berti TA-MI kommer i fyra storlekar från 160cm till 220cm klippbredd och lämpar sig för en traktor från ca 90 hk upp till 180 hk. Driften sker genom traktorns 1000 varvs front kraftuttag och den kräver tre dubbelverkande hydraul funktioner. Som tillval finns en elstyrning med joystick och då krävs enbart tryck och retur.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Trejon, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskintillverkarna och maskinleverantörerna inom entreprenad, skogsbruk, lantbruk och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Trejon har mångårig erfarenhet inom branschen - både som producent och grossist. Trejon är egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll, kompaktlastaren FLEXITRAC och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Trioliet, Teagle, Speed, Pichon, HakkiPILKE, Berti, Rotomec, Multicargo, Pel-Tuote, Göweil m.fl.

Trejon är ISO-certifierade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på Trejons åtaganden höjts ytterligare.

Tillsammans skapar vi en bra dag – en Trejondag.

Kontakter

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20