Gå direkt till innehåll
Ny vedprocessor från woodMAX utökar maskinprogrammet för den gröna näringen

Pressmeddelande -

Ny vedprocessor från woodMAX utökar maskinprogrammet för den gröna näringen

Trejon lanserar nya BIG X 50, vedmaskinen för den proffisionella vedframställaren som kräver hög kapacitet, hög tryckkraft samt en säker och miljövänlig maskin.

- På grund av stor efterfrågan på ved i hela Europa har nu woodMAX-serien utökats med Big X 50 vedmaskin anpassad för storskalig vedframställning, meddelar Henrik Johansson marknadsansvarig på Trejon och fortsätter. Med dagens stigande energipriser ser vi ett behov av alternativ till traditionell el- eller oljeuppvärmning.

- Det unika med denna vedmaskin är att den har automatisk avkänning av klyvkraften från 4-30 ton och att hastigheten på klyvningen anpassas efter tryckkraften, poängterar Henrik Johansson. Maskinen är även utrustad med hydraulisk driven transportelevator som kan regleras både i sidled och höjd direkt från manöverbordet. Dessutom har elevatorn en inbyggd renskanal för "renare" ved. Maskinen har även en hydrauldriven spånsug som standard.

Vidare har vedmaskinen Big X 50 en plattform som enkelt kan skjutas in under maskinen när den inte används. Detta gör att brukaren kommer upp från marken när han eller hon kör maskinen, dessutom blir det lättare att hålla rent kring maskinen. Tillsammans med Easy-funktionen (hydraulisk styrning av kap- och klyvfunktionen) som är standard bidrar detta till en bättre arbetsmiljö.

Klyvyxans höjdinställning regleras enkelt och snabbt. Maskinen har även automatisk smörjning av kapkedja, smörjningen sker endast då maskinen är i drift. Separat tank för hydraul- respektive kedjeolja. Maskinen levereras som standard med oljekylare.

- Diametern på stocken kan uppgå till hela 50 cm och kapningen sker med ett hydrauldrivet maskinsågsvärd på 20", säger Henrik Johansson och fortsätter. Tekniken som är patenterad bygger på lång erfarenhet inom vedframställning, woodMAX maskinerna togs i drift redan på slutet på 70- talet och har idag sålts i närmare 40 000 exemplar över hela världen.

Tekniska data Big X 50
Finns i 3 modeller: traktordriven, eldriven eller kombinationen traktor/el.

Kapsvärd............................. 59 cm/20"
Tryck.................................. 4-30 ton
Max kaplängd....................... 60 cm
Max kapdiameter.................. 50 cm
Matarbord........................... Hydrauliskt
Klyvyxa i Hadrox®................. 6-dels
Transportör......................... 4 m hydrauldriven
Motoreffekt......................... Traktor / El 15 kW / Traktor/El 15 kW (32 A handske)
Hydraulolja........................... 125 l
Vikt..................................... ca 1 700 kg
Hydraultryck......................... 200 bar
Pris från............................... 320 800:- exkl moms

För ytterligare effektiv vedframställning finns ett brett tillbehörsprogram; klyvyxor 4, 8 eller 12 delar, uppläggningsbord, vedsäckar m.m.

Vidare information:
Henrik Johansson, Marknadsansvarig, TREJON AB 0935-39900
Mail: henrik.johansson@trejon.se

För högupplösta bilder besök MyNewsdesk eller kontakta anna-clara.friden@trejon.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20