Gå direkt till innehåll
Trejon Optimal valsspridare
Trejon Optimal valsspridare

Pressmeddelande -

Nyhet: En större valsspridare med volym upp till 3 500 liter

Trejon introducerar stolt sin senaste modell inom vintervägunderhåll - den nya valsspridaren, Trejon Optimal SP3000. Det optimala valet för entreprenören som har behov av volym, precision och pålitlighet. Med denna nya större sandspridare fortsätter Trejon att utveckla och förbättra standarden för vägunderhållsutrustning.

Trejon Optimal SP3000 är Trejons största modell inom segmentet valsspridare med sin volym på 3000 liter (Med förhöjning 3 500 liter) och är anpassad för hjullastare med Stora BM fäste. Den sprider sand, salt och stenflis under skiftande förhållanden. Har robust konstruktion med slitdetaljer i Hardox®, högkvalitativa hydraulkomponenter och pulverlackering. Sammantaget en maskin med hög effektivitet och lång livslängd.

”- Utvecklingsmässigt så är det inte det mest komplicerade projektet vi gjort eller gör men lika fullt en viktig pusselbit i sortimentet som varit saknad. Vi har lagt extra fokus på att integrera vår beprövade elstyrning, Control Plus som är känd från våra tallriksspridare som ett möjligt tillval även på denna modell. Med den får användaren en komplett elstyrd maskin med enkla inställningar som dessutom med en hastighetssignal justerar mängden automatiskt efter aktuell hastighet, säger Anders Johansson, produktutvecklare på Trejon.”

Förhöjning till skopan för extra kapacitet

Som ett tillval erbjuder Trejon Optimal även en förhöjning till skopan, vilket ökar valsspridarens kapacitet med ytterligare 500 liter. Denna är idealisk för att kunna halkbekämpa stora områden och minska körning till och från upplag.

Enkel användning och hög precision

Trejon Optimal SP3000 drivs och styrs genom redskapsbärarens hydraulik. Mängden som ska spridas kan regleras steglöst med hjälp av flödesdelare som sitter på valsspridaren eller från redskapsbärarens egen flödesstyrning. Mot valsen ligger ett kraftigt fjäderbelastat gummi, vars tryck går att justera med ett handtag i spridarens sida. Detta ger ytterligare möjligheter att reglera mängd och justera för olika material.

Förhindra stopp och anpassa spridningsbredden

SP3000 är som övriga modeller utrustade med en omrörare som effektivt minimerar oönskade stopp när man arbetar med fuktiga och/eller isiga material. Dessutom inkluderas två insatsplåtar på 60 cm för att minska spridningsbredden eller för att skapa specifika spår.

Avancerad kontroll med Control Plus

För den som önskar ytterligare kontroll och precision finns möjlighet att komplettera SP3000 med Trejon Optimals elstyrning, Control Plus. Med detta system och en hastighetssignal kan spridningsmängden automatiseras utifrån framkörningshastigheten, vilket är särskilt användbart vid professionellt arbete i stadsmiljöer. Control Plus ger också användarna full kontroll över alla inställningar direkt inifrån hytten.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Trejon, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskintillverkarna och maskinleverantörerna inom entreprenad, skogsbruk, lantbruk och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Trejon har mångårig erfarenhet inom branschen - både som producent och grossist. Trejon är egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll, kompaktlastaren FLEXITRAC och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Trioliet, Teagle, Speed, Pichon, HakkiPILKE, Berti, Rotomec, Multicargo, Pel-Tuote, Göweil m.fl.

Trejon är ISO-certifierade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på Trejons åtaganden höjts ytterligare.

Tillsammans skapar vi en bra dag – en Trejondag.

Kontakter

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20