Gå direkt till innehåll
Nyhet - slagslåtter Berti BiMax
Nyhet - slagslåtter Berti BiMax

Pressmeddelande -

Nyhet – Trejon breddar sitt grönyteprogram med ny kraftfull slagslåtter

Trejon presenterar ett nytt tillskott till sitt sortiment inom grönytevård – Berti BiMax. Med över 60 års erfarenhet inom branschen är det italienska företaget Berti känt för att leverera innovativa och högkvalitativa produkter för grönytevård. Trejon, som alltid strävar efter att erbjuda kunder den bästa lösningen utifrån behovet ser väldigt positivt på möjligheterna med att introducera Berti BiMax på den svenska marknaden.

”-Varumärket Berti är kanske det mest kända av alla när det gäller slagslåtter i Sverige och vi har och har haft ett brett utbud av modeller. Trots det har vi och Berti sett att vi saknat en modell mellan vår storsäljare EKR-S och den kraftiga Dual modellen. Den lilla luckan är nu fylld med denna nya BiMax modell, säger Johan Schols, försäljnings- och marknadschef på Trejon.”

Berti BiMax slagslåtter kommer i tre arbetsbredder 250, 280 och 300cm, de är avsedda för medelstora traktorer med en storlek upp till ca 130 hk. Den nya modellen passar bra in mellan EKR-S och DUAL-modellerna och erbjuder en kraftfull maskin, med hög kapacitet för effektiv hantering av stora mängder växtrester. Den utmärker sig genom en robust konstruktion för krävande arbetsförhållanden med ett dubbelchassi tillverkat av svenskt kvalitetsstål (Strenx™). Chassit är också något rymligare runt intag och utlopp vilket ger högre kapacitet.

”-En slagslåtter är så mycket mer än vad som syns utifrån, denna modell kommer med ett kraftigt dubbelchassi i strenx-stål exempelvis. Med ett dubbelchassi så har maskinen alltså en yttre chassiplåt som ger stabilitet och finishen utåt, samt en inre chassiplåt runt rotorn som fungerar som motlägg för bearbetningen. Det är också detta inre lager som tar upp smällar och därmed skyddar maskinens yttre mot påverkan, säger Johan.”

Funktioner och fördelar Berti BiMax:

Dubbelchassi: Hela maskinens chassi är av dubbla plåtar i Strenx-stål för att ge ytterligare stabilitet och hög finish.

Hydraulisk sidoförskjutning: Med en standardhydraulisk sidoförskjutning på 57 cm möjliggör BiMax flexibilitet och precision under användning.

Automatisk remspänning: Grundutrustad med automatisk remspänning, vilket förenklar underhållet och säkerställer driften.

Dubbelt trepunktsfäste: Enkel omställning mellan front- och bakmontering möjliggörs av det dubbla trepunktsfästet.

Kraftig bakre stödrulle: Den robusta bakre stödrullen, nära rotorn, är självrengörande och förbättrar kapaciteten att hantera stora mängder växtrester.

Anpassningsbar PTO: Standardutrustad för 1000-varvs PTO men kan enkelt ställas om för drift på 540-varv.

Mångsidig hantering: Kan klara vegetation upp till 6 cm i diameter, vilket gör den idealisk för olika grönytehanteringsbehov.

Maskinen kan utrustas med Bertis tunga hammarslagor alternativt Y-knivar om så önskas. Trejon ser fram emot att erbjuda sina kunder tillgång till Berti BiMax och därigenom komplettera sitt redan breda sortiment av slagslåtter. Modellen kommer finnas tillgänglig i Sverige under våren 2024.

”-Vi är övertygad om att denna modell likt övriga modeller kommer bli uppskattad av användare över hela Sverige och då kravbilden på maskinerna hela tiden höjs känns denna modell helt rätt i tiden, avslutar Johan.”

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Trejon, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskintillverkarna och maskinleverantörerna inom entreprenad, skogsbruk, lantbruk och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Trejon har mångårig erfarenhet inom branschen - både som producent och grossist. Trejon är egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll, kompaktlastaren FLEXITRAC och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Trioliet, Teagle, Speed, Pichon, HakkiPILKE, Berti, Rotomec, Multicargo, Pel-Tuote, Göweil m.fl.

Trejon är ISO-certifierade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på Trejons åtaganden höjts ytterligare.

Tillsammans skapar vi en bra dag – en Trejondag.

Kontakter

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20