Gå direkt till innehåll
Pöttinger och Trejon lanserar uppdaterad lineup för HIT Hövändare

Pressmeddelande -

Pöttinger och Trejon lanserar uppdaterad lineup för HIT Hövändare

Inför säsongen 2015 lanserar Pöttinger och Trejon en fullständigt uppdaterad lineup av alla Pöttingers HIT hövändare. Samtliga modeller har nu ny DYNATECH rotor, nya pinnarmar med unik, svängd, form och ännu bättre markanpassning.

Den nya HIT-serien började uppdateras för några år sedan, med de större modellerna 10.11 och 12.14, och till säsongen 2015 finns nu samtliga modeller i det nya utförandet. Nya HIT hövändare finns i modeller från 4,4 meter upp till 12,7 meter i DIN-arbetsbredd.

- Det är idag viktigare än någonsin att få till en bra grovfoderkvalitet, säger Henrik Johansson, vd på Trejon. Trejon och Pöttinger har upplevt en ökad efterfrågan på hövändare, och det känns mycket roligt att nu kunna erbjuda kunderna ett genomarbetat modellprogram av toppkvalitet.

Pöttinger har satt upp tydliga mål vid utvecklingen av nya HIT-serien: stabilitet, tillförlitlighet och hög funktionalitet i kombination med perfekt markanpassning och spridningskvalitet.

DYNATECH
DYNATECH är den nya rotorn för HIT. Varje enskild rotor följer marken individuellt och säkerställer därmed en ren foderupptagning. Konstruktionen på rotorn ger också en idealisk spridningsvinkel, som breder ut fodret rent och jämt. Pinnarmarna har en svängd form som ger en mjukare gång och en skonsammare behandling av fodret, samt förhindrar att fodret fastnar på armar och rotorer. Rotortallriken är formpressad och ger därmed en hög stabilitet och kraftig infästning för pinnarmarna.

HEAVY DUTY-pinnar
HEAVY DUTY-pinnarna är specialdesignade för att ta upp fodret jämnt och rent, med olika långa pinnben och fjäderpinnar i Super C-kvalitet. Naturligtvis är förlustsäkring standard för pinnarna.

MULTITAST pivot-hjul
HIT hövändare har ett pivot-hjul, för ett pivoterande fäste, som tillval; MULTITAST. MULTITAST-hjulet känner av marken strax före fjäderpinnarnas ingrepp och reagerar på minsta lilla ojämnhet. Resultatet: rent foder, mindre råaska och bättre djurhälsa.

Alla modeller går att få med antingen mekanisk eller hydraulisk diagonalställning, för körning ända in till fältkanterna.

För mer information kontakta:
Henrik Johansson
VD, Trejon
Tel: 0935-399 05
Mobil: 070-620 80 03
e-post: henrik.johansson@trejon.se

Johan Karlsson
Marknadsansvarig, Trejon
Tel: 0935-399 20
Mobil: 070-676 76 03
e-post: johan.karlsson@trejon.se

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


TREJON, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskinleverantörerna inom lantbruk, skogsbruk, entreprenad och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

TREJON har över 75 försäljningsställen i Sverige och övriga Europa. Samtliga av våra återförsäljare innehar Trejon Center Certifikat vilket innebär att de regelbundet genomgår produkt- och produkttekniska utbildningar. Detta för att du som kund ska få bästa möjliga maskin anpassad för Ditt behov.

TREJON har mångårig erfarenhet inom branschen - både som grossist och som producent. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Pöttinger, Tebbe, Speed, Pichon, HakkiPILKE, Berti, Rotomec, MT-vagnen, Multicargo m.fl. Dessutom är TREJON egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar.

Trejon har under de senaste 10 åren haft en mycket god omsättningsökning. De senaste åren har vi dessutom drastiskt ökat vår omsättning på exportmarknaden.

TREJON är ISO-certificerade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på TREJONs åtaganden höjts ytterligare.

Sammanfattningsvis vill vi påstå att kvalitet alltid lönar sig!

Presskontakt

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20

Relaterat material