Gå direkt till innehåll
Prisbelönt nyhet - Automatisk knivslip direkt på ensilagevagnen från Pöttinger och Trejon

Pressmeddelande -

Prisbelönt nyhet - Automatisk knivslip direkt på ensilagevagnen från Pöttinger och Trejon

- Pöttinger AUTOCUT knivslip som fått både guld och silvermedaljer på internationella mässor i Europa under 2010 visas nu för första gången i Sverige, meddelar marknadsansvarig Henrik Johansson på Trejon.

- AUTOCUT har fördelar som förbättrar ekonomin och underlättar arbetet för lantbrukaren, säger Henrik Johansson. Den patenterade knivslipen är ett tidsbesparande och bekvämt sätt att få vassa knivar under några minuters underhållstid. Det reducerar underhållskostnaderna avsevärt och garanterar samtidigt en permanent optimerad snittkvalité med lägre bränsleförbrukning och ökad foder kvalité.

- Autocut innbär att knivarna slipas automatisk på plats i vagnen, du behöver inte demontera knivarna för slipning, säger Henrik Johansson, utan allt sker automatisk på vagnen. Med vassa knivar ökar kapaciteten med ca 15%. Även ett bättre foder fås med vassa knivar och den minskade bränsleförbrukningen gör att lantbrukarens ekonomi förbättras, säger Henrik Johansson vidare.

 Autocut är en patenterad unik lösning för Pöttinger Jumbo ensilagevagn.  

Information finns på vår hemsida www.trejon.se under produkter/ vall eller på http://www.poettinger.at/en/coveo.aspx?q=autocut&LCID=2057&c=EN&LcidParameter=lcid

Alternativt kan ni kontakta nedanstående

Henrik Johansson, Marknadsansvarig TREJON AB, 0935-39900
Mail: henrik.johansson@trejon.se 

För högupplösta bilder besök Mynewsdesk eller kontakta anna-clara.friden@trejon.se

Ämnen

Taggar


Trejon, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskintillverkarna och maskinleverantörerna inom entreprenad, skogsbruk, lantbruk och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Trejon har mångårig erfarenhet inom branschen - både som producent och grossist. Trejon är egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll, kompaktlastaren FLEXITRAC och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Trioliet, Teagle, Speed, Pichon, HakkiPILKE, Berti, Rotomec, Multicargo, Pel-Tuote, Göweil m.fl.

Trejon är ISO-certifierade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på Trejons åtaganden höjts ytterligare.

Tillsammans skapar vi en bra dag – en Trejondag.

Presskontakt

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905

Relaterat material