Gå direkt till innehåll
Eldriven kompaktlastare från Trejon Flexitrac
Eldriven kompaktlastare från Trejon Flexitrac

Pressmeddelande -

Succén fortsätter, Trejons populära eldrivna kompaktlastare Trejon Flexitrac iON finns nu med hytt!

Trejon presenterar en ny modell av den populära eldrivna kompaktlastaren, Trejon Flexitrac iON. Modellen delar chassi med befintliga modellen 1140 iON med skillnaden att den är utrustad med hytt och värmepaket. Detta har varit efterfrågat från marknaden och kommer öppna upp möjligheten för ännu fler att göra en klimatsmart investering i en Trejon Flexitrac iON.

Trejon Flexitrac iON drivs helt av elektricitet och erbjuder användarna en extremt tyst och helt utsläppsfri körupplevelse. Modellerna är utrustad med två elektriska motorer. En av dessa är inbyggd i drivsystemet, vilket ger hög prestanda och dragkraft. Den andra motorn driver hydraulsystemet. Genom att använda två separata elmotorer garanteras full kraft i såväl hydrauliken som drivningen, både individuellt och samtidigt. Med ett smart styrsystem regleras varvtalet på elmotororen och därmed energiåtgången utefter kraftuttaget.

"- Vi ser en stor ökning kring förfrågningar om elektrifiering och just enkelheten med en så komplett maskin som vi erbjuder med integrerad laddare verkar tilltala marknaden. Addera till det nu den nya hytten med värmepaket så kommer denna passa väl in mot vad marknaden efterfrågar, säger Johan Schols, försäljnings- och marknadschef på Trejon."

Laddningen sker antingen med en inbyggd 230V laddare (16A säkring) eller via en extern snabbladdare. Trejon Flexitrac iON är idealisk för användning i känsliga miljöer där buller och utsläpp är problematiska. Den är anpassad för körning både inomhus och utomhus, vilket gör den till en flexibel arbetsmaskin.

Den nya hytten är utrustad med ett elektriskt värmepaket för att ge förutsättningarna för användning alla årstider. Med en riklig standardutrustning, smidighet, stabilitet och hög lyftkapacitet har Trejon Flexitrac blivit en föredragen kompaktlastare på marknaden. Tillsammans med det breda utbudet av tillbehör för olika ändamål och behov, gör detta kompaktlastaren otroligt mångsidig.

"- Trejon Flexitrac iON med hytt är en spännande utveckling av en redan framgångsrik produkt. Den är en mycket komplett eldriven kompaktlastare och vi på Trejon är stolta över att erbjuda denna modell, avslutar Johan."

Denna kompaktlastare har ett lågt underhållsbehov och erbjuder en lång körtid, vilket resulterar i en kostnadseffektiv och ekonomisk investering. Modellen finns redan nu tillgänglig i Sverige.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Trejon, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskintillverkarna och maskinleverantörerna inom entreprenad, skogsbruk, lantbruk och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Trejon har mångårig erfarenhet inom branschen - både som producent och grossist. Trejon är egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll, kompaktlastaren FLEXITRAC och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Trioliet, Teagle, Speed, Pichon, HakkiPILKE, Berti, Rotomec, Multicargo, Pel-Tuote, Göweil m.fl.

Trejon är ISO-certifierade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på Trejons åtaganden höjts ytterligare.

Tillsammans skapar vi en bra dag – en Trejondag.

Kontakter

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20