Gå direkt till innehåll
Teagle Tomahawk 8200 balprocessor
Teagle Tomahawk 8200 balprocessor

Pressmeddelande -

Teagle Tomahawk 8200 - Det bästa har precis blivit bättre!

Det bästa har precis blivit bättre! Med ett starkt fokus på att höja produktiviteten och förbättra förarkomforten, representerar 8200-serien det senaste tillskottet i Teagles marknadsledande Tomahawk-serie av balprocessorer.

Den nya 8200-serien har omformats från grunden och har utöver samma styrkor som tidigare modeller, ett nytt utseende och nya spännande funktioner. Dessa modeller finns båda som 3-punktsburna eller dragna. Utöver detta så erbjuds de i två versioner att välja mellan beroende på vilket material man ska köra och vilket material man önskar ut från maskinen.

-"Vi är så klart väldigt exalterade över en så här stor nyhet från vår långvariga partner Teagle. Våra boxmodeller har alltid varit väldigt pålitliga och uppskattade hos kunderna. Att dessa nu blir ännu bättre finns det så klart bara fördelar med och vi vet att marknaden uppskattar nyheterna då det är med stort kundfokus som den nya serien har utvecklats, säger Johan Schols, försäljnings och marknadsansvarig på Trejon."

Här är en överblick över de två modellerna:

8200 för utfodring och ströning.

Denna modell är idealisk för effektiv utfodring och ströning av halm och ensilage. Den är konstruerad för att möta de höga kraven inom modern jordbruksproduktion och levererar pålitliga resultat. Den river/sönderdelar effektivt rundbalar med en diamanter upp till 2 m och fyrkantsbalar upp till 2,8 m längd.

8250 Dual Chop för precisionsbearbetning av halm.

Denna modell tar precisionen till en ny nivå genom att erbjuda exakt bearbetning av halm. Modellen klarar samma storlekar på balar och kan även vid behov processa ensilage men det är vid halm (eller annat torrt material) som den kommer till sin rätt. Med ett kniv och sållsystem kan material processas ned till korta och exakta längder där olika sållstorlekar kan erbjudas. Knivsystemet är reglerbart via eldosan så samma maskin kan leverera långt och kort material.

-"För att effektivisera i produktionen har man från början utgått från tanken att göra fyra maskiner av en grundmaskin. Så inte bara kan vi få denna modell med en traditionell rivarrotor, vi kan också få den som Dual Chop med finsnittverk. Båda dessa modeller kan väljas antingen buren i 3-punkten eller bogserad bakom traktorn, tillägger Johan."

Det avancerade SYNCHRO-styrsystemet

En av de stora nyheterna i 8200-serien är det avancerade styrsystemet "SYNCHRO", som finns i båda modellerna. SYNCHRO styrningen erbjuder föraren full kontroll över processen och förbättrar effektiviteten avsevärt. Här är några av de funktioner som SYNCHRO-systemet erbjuder utöver den kompletta elstyrningen av maskinens alla funktioner:

  • Pause/Run-lägen: För att stoppa eller starta materialflödet med en enkel knapptryckning, vilket möjliggör en mer flexibel och effektiv användning av maskinen.
  • Justerbart hydraulisk balhållare: För att optimera produktionen med halm eller ensilage och säkerställa bästa möjliga resultat.
  • Förenklade kontroller: Genom elektronisk synkronisering av bottenmattans hastighet och balhållarens position via ett enda reglage i dosan. Detta gör det enkelt för föraren att finjustera och anpassa processen efter behov.
  • Inställning för lastning: Denna inställning förhindrar kontakt mellan balen och rotorn vid start.

-"Teagle har sedan länge legat i framkant vad det gäller förarkomfort och styrsystem med sina trådlösa elstyrningar. Nu har detta tagits till en helt ny nivå med nya funktioner, inte minst den hydrauliska balhållaren som på ett effektivt sätt förbättrar flödet in till rotorn. Denna styrs automatiskt i flödesprocessen för att vid paus eller start hålla bort balen från rotorn samt för att tillsammans med bottenmattan reglera trycket mot rotorn, säger Johan."

Allt detta kan enkelt hanteras via Teagles uppdaterade trådlösa WiFi-kontrollpanel, som har uppdaterats för att inkludera de nya funktionerna och konfigurerats om för att förbättra förarkomforten. Detta ger föraren möjlighet att ha fullständig kontroll över arbetet med 8200-serien från en bekväm plats i traktorn.

Maskinen finns tillgänglig för beställningar redan nu från hösten 2023.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Trejon, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskintillverkarna och maskinleverantörerna inom entreprenad, skogsbruk, lantbruk och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Trejon har mångårig erfarenhet inom branschen - både som producent och grossist. Trejon är egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll, kompaktlastaren FLEXITRAC och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Trioliet, Teagle, Speed, Pichon, HakkiPILKE, Berti, Rotomec, Multicargo, Pel-Tuote, Göweil m.fl.

Trejon är ISO-certifierade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på Trejons åtaganden höjts ytterligare.

Tillsammans skapar vi en bra dag – en Trejondag.

Kontakter

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20