Gå direkt till innehåll
Nya Teagle Tomahawk 8555SC visas på Elmia Lantbruk hos Trejon.
Nya Teagle Tomahawk 8555SC visas på Elmia Lantbruk hos Trejon.

Pressmeddelande -

TOMAHAWK 8555SC - Sverigepremiär på Elmia Lantbruk 2018!

På Elmia har Trejon det stora nöjet att presentera produktnyheten Tomahawk 8555SC. Maskinen har en rad uppdateringar från sina populära föregångare och utmärker sig starkt när det kommer till både flexibilitet, precision och prestanda.

Trejon har som importör i Sverige ett långt samarbete med brittiska Teagle Machinery och produkter under varumärket Teagle Tomahawk är sedan länge välkända och välrepresenterade på den svenska marknaden. Teagle Machinery har mer än 30 års erfarenhet av design och tillverkning av balprocessorer, de erbjuder det bredaste utbudet av modeller och den mest omfattande produktportföljen inom sektorn. 

Med en kundbas som spänner sig över 50 länder har detta familjeägda företag ett etablerat internationellt rykte som "specialist" inom sektorn för bearbetning av halm och ensilage. Detta rykte upprätthålls genom att konsekvent reagera på sina kunders behov och anpassa sig till de förändrade behoven med ett imponerande engagemang för produktutveckling. Bland annat så slutfördes under 2018 en ny forsknings- och utvecklingsanläggning för att rymma utvidgningen av denna vitala funktion hos företaget.

Den senaste produkten som lanseras från fabriken baserad nära Truro i Cornwall är Tomahawk 8555SC och visas i Sverige under Elmia Lantbruk 2018. Den svarar upp till kundernas behov av ökad flexibilitet vad det gäller användningsområde med bibehållen tillförlitlighet och precision. Maskinen har genomgått en rad uppdateringar mot föregångarna Tomahawk 8550, men basen till maskinen är den samma, nämligen det populära bredare chassit som alla modeller i 8500- och 9500-serien delar. Denna ökade bredd på chassit ger en avsevärd ökning av den generella kapaciteten då materialet får mer utrymme att röra sig i balkammaren och därmed underlättar sönderdelningen i rotorn.

- Senaste åren har vi sett en klar ökning av bearbetning av halm för användning som tillsatser i foder. Detta tillsammans med krav på ett bredare användningsområde har lett till utvecklingen av nya Tomahawk 8555SC, säger Johan Schols, försäljningschef på Trejon.

Nytt för maskinen är rotordesignen tillsammans med sållsystemet för att kunna bearbeta material i olika längder men även olika typer av material så som halm, hö och ensilage. Detta innebär att samma maskin kan användas för att snitta halm till foder, som strö i båsstall, snitta längre halm för djupströbädd och utfodra ensilage direkt. Detta är möjligt genom att maskinen har ett flexibelt sållsystem där sållet enkelt kan tas ut och ett annat typ av såll sättas in. Genom att använda sig av de olika sållen kan maskinen alltså hantera olika typer av material och till och med ensilage.

- Storleken på djurenheterna fortsätter att öka och så också kraven på maskinerna, tillförlitligheten, antalet drifttimmar och bredden på användningsområdet. Den nya 8555SC erbjuder inte bara förbättrad kapacitet, tillförlitlighet men det nya sållsystemt gör att samma maskin kan bearbeta halm kort samtidigt som den även hanterar ensilage, säger Johan Schols.

Förutom att sållet är utbytbart så har ytan ökats med 20% från föregångaren, 8550, för ökad kapacitet och effektivitet. Det finns också ett alternativ på skärmstorlekar för att tillgodose de individuella behoven hos sina kunder.

Den nya 8555 har ett elektroniskt styrt, automatiskt kedjesmörjningssystem för rotortransmissionen som standard, allt för en anpassning till de höga kraven som hård användning och långa arbetspass ställer. 

Ämnen

Taggar

Regioner


Trejon, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskintillverkarna och maskinleverantörerna inom entreprenad, skogsbruk, lantbruk och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Genom att kombinera ett brett produktprogram med stor yrkesskicklighet och hög servicenivå ger vi er den bästa helhetslösningen som skapar en hållbar och kostnadseffektiv framtid. Trejon är ett stabilt familjeföretag med lång historik och erfarenhet, som alltid tänker långsiktigt, lägger vi stort engagemang i att leverera kvalitet i varje steg av våra uppdrag. I vårt arbete inspireras vi av ny teknik och våra kunders behov, för att erbjuda vad som krävs för att just deras arbetsdag ska bli så enkel och bra som möjligt.

Trejon har över 75 försäljningsställen i Sverige och internationellt. Samtliga av våra återförsäljare innehar Trejon Center Certifikat vilket innebär att de regelbundet genomgår produkt- och produkttekniska utbildningar. Detta för att Du som kund ska få bästa möjliga maskin anpassad för Ditt behov.

Trejon har mångårig erfarenhet inom branschen - både som producent och grossist. Trejon är egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll, kompaktlastaren FLEXITRAC och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Trioliet, Teagle, Speed, Pichon, HakkiPILKE, Berti, Rotomec, Multicargo, Pel-Tuote, Göweil m.fl. 

Trejon har under de senaste 10 åren haft en mycket god omsättningsökning. De senaste åren har exportmarknaden utmärkt sig och visat en stark omsättningsökning.

Trejon är ISO-certifierade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på Trejons åtaganden höjts ytterligare.

”Tillsammans skapar vi en bra dag – en Trejondag.”

Presskontakt

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20

Relaterat material