Gå direkt till innehåll
Från Vänster Henrik Johansson - CEO Trejon AB, Vesa Tikka - CEO Turun Konekeskus, Olli Rauhala - Försäljningschef Skog Turun Konekeskus, Anders Vahtola - Försäljningschef Turun Konekeskus, Michael Saure - Exportansvarig Trejon AB
Från Vänster Henrik Johansson - CEO Trejon AB, Vesa Tikka - CEO Turun Konekeskus, Olli Rauhala - Försäljningschef Skog Turun Konekeskus, Anders Vahtola - Försäljningschef Turun Konekeskus, Michael Saure - Exportansvarig Trejon AB

Pressmeddelande -

TREJON expanderar i Finland

Trejon tillverkar och utvecklar produkter inom entreprenad, skog och lantbruk. Företaget ingår nu ett djupare samarbete i Finland för produktsortimentet Trejon Multiforest. Ett djupare samarbete har knutits mellan Trejon och Turun Konekeskus med huvudkontor i Åbo. Turun Konekeskus och Trejon har sedan tidigare ett samarbete inom Trejon Optimal grönytemaskiner.

Trejon´s maskinutbud passar mycket bra in på vår marknad i Finland, vi har erfarenhet sedan tidigare av Trejons produkter och vi är mycket nöjda med kvaliteten och de tekniska egenskaperna inom Trejon ´s produktprogram. Vi ser en stor potential för Trejon Multiforest i Finland så vi är glada över det fördjupade samarbetet med Trejon – säger Anders Vahtola, Försäljningschef Turun Konekeskus.

Trejon Multiforest erbjuder ett komplett program skogsvagnar och skogskranar såväl till den enskilde användaren till entreprenörer för professionell körning. Skogskranar erbjuds i kranlängder från 3,9 meter upp till 9,0 meters räckvidd. Skogsvagnar finns i flera utföranden från totalvikter 6,5 ton upp till 18 ton.

Turun Konekeskus har ett rikstäckande nät av försäljningsställen i Finland, det gör att vi nu når hela Finland med vårt Skogsprogram Trejon Multiforest – Säger Henrik Johansson, VD Trejon AB. Trejon har samarbetat med Turun Konekeskus under ett antal år och företaget har varje år ökat marknadsandelarna för våra produkter. Turun Konekeskus har ett högt kvalitets tänk och ett gott renommé på sin marknad vi är därför mycket glada att vårt samarbete förstärks ytterligare.

Tack vare samarbetet kommer vår omsättning mer än fördubblas i Finland, avslutar Henrik Johansson.

De första leveranserna av Trejon Multiforest skogsvagnar till Finland är snart klara för leverans. Den första serien är nu inne för slutmontering och därefter slutkontroll innan leverans. Den stora lanseringen av Trejon Multiforest sker i höst under Finlands största skogsmässa i Jämsä, FinnMETKO som går av stapeln mellan den 30/8–1/9, meddelar Michael Saure, Exportansvarig, Trejon AB.

Tillverkningen av Trejon Multiforest sker i egen, fullskalig fabrik som successivt byggts ut och nu sysselsätter 70 talet anställda. I samma anläggning tillverkas även vägunderhållsprogrammet Trejon Optimal.

Idag är Trejon en av de ledande maskinleverantörerna via ett rikstäckande nät av återförsäljare i Sverige och övriga Europa.

Ämnen

Taggar


Trejon, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskintillverkarna och maskinleverantörerna inom entreprenad, skogsbruk, lantbruk och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Genom att kombinera ett brett produktprogram med stor yrkesskicklighet och hög servicenivå ger vi er den bästa helhetslösningen som skapar en hållbar och kostnadseffektiv framtid. Trejon är ett stabilt familjeföretag med lång historik och erfarenhet, som alltid tänker långsiktigt, lägger vi stort engagemang i att leverera kvalitet i varje steg av våra uppdrag. I vårt arbete inspireras vi av ny teknik och våra kunders behov, för att erbjuda vad som krävs för att just deras arbetsdag ska bli så enkel och bra som möjligt.

Trejon har över 75 försäljningsställen i Sverige och internationellt. Samtliga av våra återförsäljare innehar Trejon Center Certifikat vilket innebär att de regelbundet genomgår produkt- och produkttekniska utbildningar. Detta för att Du som kund ska få bästa möjliga maskin anpassad för Ditt behov.

Trejon har mångårig erfarenhet inom branschen - både som producent och grossist. Trejon är egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll, kompaktlastaren FLEXITRAC och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Trioliet, Teagle, Speed, Pichon, HakkiPILKE, Berti, Rotomec, Multicargo, Pel-Tuote, Göweil m.fl. 

Trejon har under de senaste 10 åren haft en mycket god omsättningsökning. De senaste åren har exportmarknaden utmärkt sig och visat en stark omsättningsökning.

Trejon är ISO-certifierade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på Trejons åtaganden höjts ytterligare.

”Tillsammans skapar vi en bra dag – en Trejondag.”

Presskontakt

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
Michael Saure

Michael Saure

Export Manager +46 935 39917

Relaterat material