Gå direkt till innehåll
Till vänster, Anton Hjalmarsson & Carl-Axel Svensson rep. Salix Group. Till höger, Henrik Johansson & Anna Johansson rep. Trejon.
Till vänster, Anton Hjalmarsson & Carl-Axel Svensson rep. Salix Group. Till höger, Henrik Johansson & Anna Johansson rep. Trejon.

Pressmeddelande -

Trejon går in i en ny framtid under Salix Group och affärsområdet Lantbruk, Skog & Trädgård

Trejon, en framstående aktör inom lantbruk, skogsbruk och entreprenad, med rötterna djupt förankrade i Vännäsby sedan 1940-talet, har nu blivit en del av Salix Group och dess affärsområde Lantbruk, Skog & Trädgård. Detta förvärv markerar en ny epok för Trejon, som kommer att fortsätta sin tillväxt och utveckling inom en bredare och mer dynamisk organisation.

Henrik Johansson, VD för Trejon, delar sin vision för framtiden:

"- Att ansluta oss till Salix Group är en betydande milstolpe för Trejon. Det ger oss möjligheter att expandera och förbättra våra erbjudanden, samtidigt som vi fortsätter att hålla fast vid våra traditioner och värderingar. Vi ser fram emot att arbeta sida vid sida med de övriga bolagen inom Salix Groups affärsområde Lantbruk, Skog & Trädgård, för att ytterligare stärka vår position på marknaden."

Carl-Axel Svensson, VD för affärsområdet Lantbruk, Skog & Trädgård, välkomnar Trejon:

"- Trejons inträde i Salix Group är en spännande utveckling. Deras expertis och produktutbud kompletterar vårt befintliga erbjudande inom lantbruk, skog och trädgård. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda våra kunder en ännu bredare palett av högkvalitativa produkter och tjänster."

Trejon har alltid varit känt för sitt engagemang för kvalitet, innovation och kundservice. Med över 75 försäljningsställen i Sverige och Europa, har Trejon etablerat sig som en pålitlig partner för sina kunder.

"- Vår vision är att fortsätta att vara det naturliga valet för våra partners och anställda. Genom att bli en del av Salix Group, kommer vi att kunna dra nytta av ytterligare resurser och expertis för att fortsätta att leverera produkter och lösningar som möter våra kunders behov och överträffar deras förväntningar," tillägger Johansson.

Detta förvärv är ett bevis på Salix Groups engagemang för att stärka och utveckla sina affärsområden, och Trejon är stolta över att vara en del av denna resa.

"- Tillsammans med Salix Group ser vi fram emot att fortsätta bygga en hållbar framtid och bidra till framgång för våra kunder och samhället i stort," avslutar Johansson.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Henrik Johansson, VD Trejon Försäljnings AB, 070-620 80 03, henrik.johansson@trejon.se

Carl-Axel Svensson, VD Salix Lantbruk skog & Trädgård AB, 070-669 68 97, carl-axel.svensson@kellfri.se

OM SALIX GROUP

Salix Group är en nordisk handelskoncern med hundraårig historia. Vi driver verksamheter som levererar material till byggindustri och byggfackhandel. Varje verksamhet har som mål att vara marknadsledande. Våra affärer kännetecknas av långsiktighet och en vilja att alltid förbättra. Salix Group är ett affärsområde inom Volati. Volati är noterade på Nasdaq Stockholm. Ytterligare information finns på www.salixgroup.se

Ämnen

Regioner


Trejon, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskintillverkarna och maskinleverantörerna inom entreprenad, skogsbruk, lantbruk och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Trejon har mångårig erfarenhet inom branschen - både som producent och grossist. Trejon är egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll, kompaktlastaren FLEXITRAC och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Trioliet, Teagle, Speed, Pichon, HakkiPILKE, Berti, Rotomec, Multicargo, Pel-Tuote, Göweil m.fl.

Trejon är ISO-certifierade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på Trejons åtaganden höjts ytterligare.

Tillsammans skapar vi en bra dag – en Trejondag.

Kontakter

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20