Gå direkt till innehåll
Trejon lanserar en ny generation röjare för sly och gräs

Pressmeddelande -

Trejon lanserar en ny generation röjare för sly och gräs

Trejon lanserar en ny generation röjare, Optimal M1650. Den nya modellen har flera nya detaljer; integrerad sidoförskjutning som minskar maskinvikten och medför lägre belastning och slitage på traktorn, hydrauliskt påkörningsskydd, kardandrift istället för kilrep och  klipphuvudet i Hardox kvalitetsstål borgar för en maskin med lång livslängd och effektiv röjning under lång tid.

- Flera av våra kunder har efterfrågat en lättare röjare med integrerad sidoförskjutning, berättar Simon Nygren, tekniskt ansvarig för Optimal på Trejon. Optimal M1650 har integrerad hydraulisk sidoförskjutning 1,30 m. Röjningsarbetet sker säkert med kastskydd både framför och bakom maskinen.

- Dessutom har Optimal kedjeröjare M1650 ett hydrauliskt påkörningsskydd som viker klipphuvudet bakåt samtidigt som huvudet lyfts uppåt, detta minimerar skaderisken, påpekar Simon Nygren. Sedan går det automatiskt tillbaka till utgångsläget, säger han.

- Maskinens konstruktion med kardandrift istället för kilrep gör arbete möjligt även efter vägar där vägräcken finns, fortsätter Simon Nygren och avslutar. Det tillsammans med armens utformning gör att klipphuvudet når ned till marken på andra sidan räcket. Lösningen med kardandrift minimerar effektförlusterna ut till klipphuvudet. Kraftaxeln, av märket Walterscheid, är utrustad med frihjul och överbelastningsskydd.

Optimal röjare passar bra på skogsvägar, diken och åkerkanter där förhållandena är allmänt svåra med stenar och okända föremål. Kedjorna klipper effektivt ned sly, buskar och gräs. Trädrester och sly splittras upp, torkar ned och eventuell återväxt blir betydligt långsammare.

När extra fin klippning erfordras finns en knivsats som tillval.

OPTMAL röjare är ett säkert val till brukare som ställer krav på kvalitet och hållbarhet.

Konstruktionen är mycket kraftig och maskinens huvud är helt i Hardox-stål. Den överdimensionerade växellådan är byggd för byggd för långa arbetspass som passar professionell körning. Maskinen har samma beprövade kedjekassett som M160, med plats för 25 extra länkar (10 mm kedjan) som kan matas fram vid behov. Som standard levereras röjaren med 10 och 13 mm kedja.

Trejon har haft stora framgångar med föregångaren, modell M160, vilken sålts i Sverige och övriga Europa i stora volymer. 

Tekniska data
Arbetsbredd...........................................165 cm
Räckvidd från traktorns mitt max...........420 cm
Räckvidd från traktorns mitt min............292 cm
Hydraulisk sidoförskjutning................... 130 cm
Påkörningsskydd...................................Hydrauliskt
Slitdetaljer..............................................Hardox 500
Härdad kedja.........................................10 och 13 mm medföljer som standard
Vikt........................................................800 kg
PTO.......................................................540 rpm
Montering............................................. Dragande (3-punkt)

Rek utpris 78.500:- exkl moms

Tillbehör:
Extra slitmedar i Hardox..............1.060:-
Knivsats i Hardox........................3.250:-
Hydraulisk tryckstång..................4.350:-
Alla priser exkl. moms 

 

För ytterligare frågor kontakta Marknadschef Henrik Johansson, 0935-399 05, henrik.johansson@trejon.se
eller
Marknadsföringsansvarig Anna-Clara Friden för bilder m.m. 0935-399 13, anna-clara.friden@trejon.se

Ämnen

Kategorier


TREJON, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. För ca 25 år sedan expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskinleverantörerna inom lantbruk, skogsbruk, entreprenad och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Idag har vi ca 75 försälljningsställen i Sverige och övriga Europa. Samtliga av våra återförsäljare innehar Trejon Center Certifikat vilket innebär att de regelbundet genomgår produkt- och produkttekniska utbildningar. Detta för att Du som kund ska få bästa möjliga maskin anpassad för Ditt behov.

TREJON har mångårig erfarenhet inom branchen - både som grossist och som producent. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Pöttinger, Welger, Tebbe, Speed, Pichon, woodMAX, Berti, Rotomec, MT-vagnen, Multicargo m.fl. Dessutom är TREJON egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar.

Trejon har under de senaste 10 åren haft en mycket god omsättningsökning. De senaste åren har vi dessutom drastiskt ökat vår omsättning på exportmarknaden.

TREJON är även ISO-certificerade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på TREJONs åtaganden höjts ytterligare.

Sammanfattningsvis vill vi påstå att kvalitet alltid lönar sig!

Kontakter

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20