Gå direkt till innehåll
TREJON lanserar nya Pöttinger Europrofi Combiline ensilagevagn

Pressmeddelande -

TREJON lanserar nya Pöttinger Europrofi Combiline ensilagevagn

TREJON lanserar
nya Pöttinger Europrofi Combiline ensilagevagn

Nu lanserar PÖTTINGER, världens största tillverkare av ensilagevagnar, en uppdaterad version av EUROPROFI med de nya modellerna 4510, 5010 och 5510. De nya ensilagevagnarna, som är anpassade för traktorer mellan 130-220 hk, har ännu större kapacitet och är utrustade med en knivbrygga som har 35 knivar samt 39 mm knivavstånd för kort snittlängd. Knivbryggan kan hydrauliskt frigöras för att enkelt fällas ut vid sidan, en av många lösningar för enkel service och underhåll.

- Det här är en vagn för medelstora traktorer. Sedan tidigare finns Torro- och Jumboserien, men med den nya Europrofi Combiline-serien kan vi erbjuda en fullständig line-up för alla storlekar på lantbruk, säger Henrik Johansson, vd på Trejon.

Maskinen är försedd med Pöttingers välbeprövade styrsystem, med bl.a. lastningsautomatik, och är förberedd för Load Sensing.

Nya Europrofi Combiline har en nyutvecklad rotor och transmission. En robust ingångsväxel driver den 800 mm stora rotorn via en cylindrisk sidokuggväxel. Denna uppdatering innebär upp till 20% högre genomströmningskapacitet.

Pöttinger jobbar med en tvåsidigt pendlande pickup för att säkerställa en perfekt markanpassning samt skona grässvålen. Pickupen är utrustad med en tvåsidig kamstyrning, för att garantera högsta inmatningskapacitet.

Pöttingers patenterade Non Stop-säkring är standard på Europrofi Combiline. Den innebär att varje enskild kniv har en egen individuell säkring, som garanterar ett tillförlitligt skydd mot främmande föremål samt har en automatisk återställning.

På Europrofi Combiline erbjuder Pöttinger också Twin Blade (OBS! Tillbehör) – en nyutvecklad och patenterad snittkniv. Twin Blade-kniven är vändbar och ger därmed dubbel livslängd, vilket garanterar att det alltid finns reservknivar tillgängliga.


För mer information kontakta:

Henrik Johansson
VD, Trejon
Tel: 0935-399 05
Mobil: 070-620 80 03
e-post: henrik.johansson@trejon.se

Johan Karlsson
Marknadsansvarig, Trejon
Tel: 0935-399 03
Mobil: 070-676 76 03
e-post: johan.karlsson@trejon.se


Ämnen

Taggar


TREJON, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskinleverantörerna inom lantbruk, skogsbruk, entreprenad och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Vi har över 75 försälljningsställen i Sverige och övriga Europa. Samtliga av våra återförsäljare innehar TrejonCenter Certifikat vilket innebär att de regelbundet genomgår produkt- och produkttekniska utbildningar. Detta för att du som kund ska få bästa möjliga maskin anpassad för ditt behov.

TREJON har mångårig erfarenhet inom branschen - både som grossist och som producent. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Pöttinger, Tebbe, Speed, Pichon, HakkiPilke, Berti, Rotomec, MT-vagnen, Multicargo m.fl. Dessutom har TREJON egen tillverkning av OPTIMAL-maskiner för park- och vägunderhåll och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar.

Trejon har under de senaste 10 åren haft en mycket god omsättningsökning. De senaste åren har vi dessutom drastiskt ökat vår omsättning på exportmarknaden.

TREJON är även ISO-certificerade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på TREJONs åtaganden höjts ytterligare.

Sammanfattningsvis vill vi påstå att kvalitet alltid lönar sig!

Presskontakt

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20

Relaterat material