Gå direkt till innehåll
Trejon lanserar Pöttingers såmaskin TERRASEM på den Svenska marknaden under Elmia Lantbruk

Pressmeddelande -

Trejon lanserar Pöttingers såmaskin TERRASEM på den Svenska marknaden under Elmia Lantbruk

- Vi lanserar Pöttingers såmaskin TERRASEM på ELMIA Lantbruk, Maskin & Fält i oktober, meddelar marknadsansvarig Henrik Johansson på Trejon och fortsätter. Terrasem har fördelar som förbättrar ekonomin och underlättar arbetet för lantbrukaren.

Terrasem visas på Elmia i 6 meters utförande som bearbetar jorden med två rader tallrikar samt utjämningspinnar. Kunden kan själv välja släta eller tandade tallrikar. En stor fördel med Terrasem är att packhjulen är placerade före såbillarna och maskinen har en tryckrulle efter vilket optimerar det jämna sådjupet.

Pöttinger Terrasem C6 behöver bara en traktor på ca 140 kW ­och för en likadan med 9 meters arbetsbredd klarar man sig fint med drygt 230 kW. Ett lågt dragkraftsbehov är bra för totalekonomin eftersom bränsleförbrukningen och jordpackningen minskar.
- Det är naturligtvis bra egenskaper och på lätt jord går en såmaskin med packhjulen före såbillarna lättare, påpekar Henrik Johansson.

- En viktig egenskap på en såmaskin är att billarna följer marken och placerar utsädet på exakt rätt djup över hela arbetsbredden, poängterar Johansson. På nya Terrasem C9, med nio meters arbetsbredd, är detta enormt viktigt säger Henrik Johansson och fortsätter. Därför kan den maskinen vinkla raden av billar med 4° så att alla billarna följer markkonturen. Dessutom kan billtrycket ställas upp till ca 120 kg per bill vilket ökar maskinernas användningsområde.

Pöttinger har två typer av såmaskiner. De stora, Terrasem, som är pneumatiska med storlek 4, 6, 8 och 9 meter samt de mindre, Vitasem, som är hydraulburna med billar rakt under utsädesbehållaren med storlek 2.5, 3 och 4 meter. Vitasem kan köpas i kombination med rotorharv och packvält som en integrerad enhet.

- Eftersom vi har många kunder med olika behov kommer vi att marknadsföra båda modellerna framöver,  säger Henrik Johansson vidare.

- Då Trejon är kvalitet- och miljöcertificerat enligt ISO 9001 och 14000 försöker vi påverka produktionsprocessen så att den blir så miljövänlig som möjligt, även Pöttingers kvalitets krav följs upp under hela produktionen, avslutar Henrik Johansson.

Information finns på vår hemsida www.trejon.se under produkter/jord/såmaskiner eller  http://www.poettinger.at/en/produkte_saemaschinen_modell.asp?PID=725

Kontakta gärna Henrik Johansson, Marknadsansvarig, TREJON AB 0935-39900 vid frågor.
Mail: henrik.johansson@trejon.se

För högupplösta bilder besök Mynewsdesk eller kontakta anna-clara.friden@trejon.se 

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905