Gå direkt till innehåll
Trejon ny importör av Kivi-Pekka

Pressmeddelande -

Trejon ny importör av Kivi-Pekka

Från och med sommaren 2014 har Trejon tagit över Sverige-importen av Kivi-Pekka stenplockare, som utvecklas och produceras i Finland. En kraftig och tålig maskin, anpassad för nordiska förhållanden.

- Vi är mycket nöjda över att ha fått in Kivi-Pekka i vårt produktsortiment, då det är ett kvalitetsmärke med mycket god renommé och lång erfarenhet i branschen, säger Henrik Johansson, vd på Trejon.

Kivi-Pekka plockar effektivt upp stenarna från åkern både före och efter sådden, och förhindrar därmed skador och slitage på maskinerna under skörden.

Detta är en väl utprövad maskin som funnits på marknaden i många år. Alla detaljer som kommer i kontakt med sten är tillverkade i Hardox® stål. Kivi-Pekka stenplockare finns i 3 modeller, med 4, 5 och 6 meter i arbetsbredd, och klarar stenar upp till 30 cm i diameter som standard, och upp till 50 cm i diameter med extrautrustning.

Konstruktionen baseras på två strängrotorer som för stenarna in till en central lyfttrumma. I denna sållas sten från jord för att sedan lyftas in i stenbehållaren. Även i botten på behållaren sitter ett såll. Ytterligare en sållning sker vid tömning av behållaren – allt för att behålla den viktiga jorden på åkern.

Arbetsdjupet ställs in med hjälp av strängrotorernas stödhjul och det hydrauliskt höj- och sänkbara draget. I draget sitter också en förlängningsled som gör att maskinen kan kliva över jordfasta stenar utan att skadas. Konstruktionen med kraftaxeln delvis inbyggd ovanför dragstången skyddar denna effektivt från skador.

Som tillval finns bl.a:

  •   Rotationsvakt av maskinens rörliga delar
  •   Hydraulisk lyft av strängrotorerna
  •   Ännu kraftigare inmatningspinnar
  •   Hydroflextrumma för att kunna samla stenar upp till 50 cm i diameter
  •   Ett stort urval av hjulalternativ
  • För mer information kontakta:
    Henrik Johansson
    VD, Trejon
    Tel: 0935-399 05
    Mobil: 070-620 80 03
    e-post: henrik.johansson@trejon.se

    Johan Karlsson
    Marknadsansvarig, Trejon
    Tel: 0935-399 20
    Mobil: 070-676 76 03
    e-post: johan.karlsson@trejon.se

    Ämnen

    Kategorier


    TREJON är Sveriges ledande leverantör av maskiner för lantbruk, skogsbruk, entreprenad och parkverksamhet. Företaget har sitt huvudkontor utanför Umeå med anor från 1940-talet. För ca 30 år sedan expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är Trejon en av de ledande maskinleverantörerna inom lantbruk, skogsbruk, entreprenad och parkverksamhet, via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

    Kontakter

    Henrik Johansson

    Henrik Johansson

    Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
    Johan Schols

    Johan Schols

    Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20