Gå direkt till innehåll
Trejon och HakkiPilke lanserar ny vedmaskin

Pressmeddelande -

Trejon och HakkiPilke lanserar ny vedmaskin

Inför kommande vedsäsong kompletteras HakkiPilkes modellprogram med Raven 30 – en maskin som vänder sig till privata hushåll såväl som lättare professionell användning.

Trejon är den ledande leverantören av maskiner för vedhantering i Sverige med över 35 års erfarenhet – en erfarenhet som varit viktig vid utvecklingen av modellen Raven 30, där krav från svenska kunder lagt basen för modellens konstruktion.

– Raven 30 håller hög kvalitet och teknisk nivå – precis som övriga maskiner från HakkiPilke. Modellen som lanseras under våren 2016 är ett prisvärt alternativ för privata hushåll med vedeldning och erbjuds från 79.900:-, säger Henrik Johansson, VD på Trejon.

Rikligt standardutrustade modeller
I Sverige finns Raven 30 tillgänglig i två modeller. En med traktordrift som har ett effektbehov på cirka 20 hk och en eldriven modell med 5,5 kW elmotor som går på 16 A säkring. Maskinen klarar en stockdiameter på 300 mm, kaplängd på 500 mm och har en klyvkraft på hela 6 ton.

Gemensamt för modellerna är att de är rikligt standardutrustade med kraftigt inmatningsband som även har backfunktion. Maskinerna har också en hydrauldriven fyra meters vridbar utmatningstransportör med ställbar hastighet. Sågkedjan som är hydraulisk driven står still vid hemmaläge och startar automatiskt vid kapning, vilket minskar slitage samt underhållskostnader. Sågkedjan smörjs med olja från en separat behållare via en ställbar pump.

Ergonomisk och genomtänkt konstruktion
Maskinens huvudfunktioner – kapning, klyvning och frammatning – styrs från det ergonomiskt utformade drifthantaget. Klyvyxan kan regleras i höjdled och som standard levereras maskinen med en 4-delad yxa. Som tillval finns 6-delad yxa.

Raven 30 har en genomtänkt konstruktion med ett kraftigt chassi, drift helt utan kilrep och enkel åtkomst för service och rengöring. Säkerhetsmässigt har maskinen en stor säkerhetsbur som automatiskt bryter maskinens funktioner om den öppnas. För att underlätta åtkomst under drift är buren utrustad med kraftiga gasfjädrar och ger i öppet läge full åtkomst till svärd, kedja och klyvkanal.

Priset är exkl. moms.

Ämnen

Kategorier


Trejon, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskinleverantörerna inom lantbruk, skogsbruk, entreprenad och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Trejon har över 75 försälljningsställen i Sverige och övriga Europa. Samtliga av våra återförsäljare innehar Trejon Center Certifikat vilket innebär att de regelbundet genomgår produkt- och produkttekniska utbildningar. Detta för att Du som kund ska få bästa möjliga maskin anpassad för Ditt behov.

Trejon har mångårig erfarenhet inom brancshen - både som grossist och som producent. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Pöttinger, Tebbe, Speed, Pichon, HakkiPILKE, Berti, Rotomec, MT-vagnen, Multicargo m.fl. Dessutom är Trejon egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar.

Trejon har under de senaste 10 åren haft en mycket god omsättningsökning. De senaste åren har vi dessutom drastiskt ökat vår omsättning på exportmarknaden.

Trejon är ISO-certificerade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på Trejons åtaganden höjts ytterligare.

Sammanfattningsvis vill vi påstå att kvalitet alltid lönar sig!

Kontakter

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20