Gå direkt till innehåll
Trejon Optimal M1250H kedjehuvud med Berti FB-P600AHG armklippare
Trejon Optimal M1250H kedjehuvud med Berti FB-P600AHG armklippare

Pressmeddelande -

Trejon Optimal armklippare med kedjehuvud

På Svenska Maskinmässan följer Trejon upp lanseringen av Bertis armklippare med tre nya modeller i serien utrustade med Kedjehuvuden. Huvudet är Trejons egentillverkade M1250H och detta ger tillsammans en maskin speciellt anpassad för skandinaviska förhållanden.

–”Armklipparna har tagits emot väldigt väl av marknaden sedan lanseringen i Sverige hösten 2016. Denna nya serie är svaret på marknadens efterfrågan om att Trejon ska kunna leverera armklippare med kedjehuvuden”, säger Johan Schols, marknadschef på Trejon.

Kombinationen av Trejons långa erfarenhet som tillverkare av kedjeröjare och Bertis erfarenhet av armklippare passar perfekt tillsammans. Kedjehuvudena M1250H från Trejon Optimal är konstruerade för tuff användning med ett chassi helt tillverkad Hardox® och ett smart kedjemagasin med rum för extra kedja. Standard kedjan är 13mm (10mm finns som tillval) och klipper effektivt buskar samt sly upp till 10 cm diameter.

Huvudramen kan vridas in 95° bakom traktorn och är även i arbetsläge utrustad med ett hydrauliskt påkörningsskydd. Huvudets tiltled har ett rörelsemönster på hela 245° för klippning av både positiva och negativa slänter så väl som buskage 90° upp.

Armklipparna följer terrängen mycket bra med flytläge för klipphuvudet i tiltleden och i höjdled via huvudarmen. Det egna hydraulsystemet har som standard inbyggd oljekylare och levererar i anpassningen för kedjehuvudet hela 65hk effekt. Maskinen arbetar med två hydraulikkretsar för att säkerställa att huvudet alltid har full effekt oavsett armens rörelser.

–”Detta är modeller som är framtagna för professionell användning inom exempelvis skötsel av kommunala ytor, gång- och bilvägar. Det känns bra att kunna erbjuda tre kompletta modeller med rätt utrustning och anpassning för våra förhållanden”, säger Johan Schols.

De tre modellerna är en 6m, en 6,6m med utskjut och en 6m med två meters steglös hydraulisk framskjutning. Alla modellerna utrustas med en proportionell elstyrning med elektrisk start/stopp av rotorn och steglöst ställbart marktryck. Modellerna premiärvisas på Svenska Maskinmässan 2018.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Trejon, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskintillverkarna och maskinleverantörerna inom entreprenad, skogsbruk, lantbruk och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Genom att kombinera ett brett produktprogram med stor yrkesskicklighet och hög servicenivå ger vi er den bästa helhetslösningen som skapar en hållbar och kostnadseffektiv framtid. Trejon är ett stabilt familjeföretag med lång historik och erfarenhet, som alltid tänker långsiktigt, lägger vi stort engagemang i att leverera kvalitet i varje steg av våra uppdrag. I vårt arbete inspireras vi av ny teknik och våra kunders behov, för att erbjuda vad som krävs för att just deras arbetsdag ska bli så enkel och bra som möjligt.

Trejon har över 75 försäljningsställen i Sverige och internationellt. Samtliga av våra återförsäljare innehar Trejon Center Certifikat vilket innebär att de regelbundet genomgår produkt- och produkttekniska utbildningar. Detta för att Du som kund ska få bästa möjliga maskin anpassad för Ditt behov.

Trejon har mångårig erfarenhet inom branschen - både som producent och grossist. Trejon är egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll, kompaktlastaren FLEXITRAC och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Trioliet, Teagle, Speed, Pichon, HakkiPILKE, Berti, Rotomec, Multicargo, Pel-Tuote, Göweil m.fl. 

Trejon har under de senaste 10 åren haft en mycket god omsättningsökning. De senaste åren har exportmarknaden utmärkt sig och visat en stark omsättningsökning.

Trejon är ISO-certifierade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på Trejons åtaganden höjts ytterligare.

”Tillsammans skapar vi en bra dag – en Trejondag.”

Kontakter

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20