Gå direkt till innehåll
Lars Tegman, produktutvecklare Trejon.
Lars Tegman, produktutvecklare Trejon.

Pressmeddelande -

Trejon Optimal DS-spridare – Fixar halkan!

Vintern närmar sig och det är dags att se över utrustningen inför halkan. Trejon Optimal tallriksspridare är det bästa valet för dig som vill ha högre kapacitet, kortare körtid och minskad materialåtgång.

Trejon har sedan länge erbjudit ett komplett program av valsspridare i Optimal SP-serien och Tallriksspridare i Optimal DS-serien. Skillnaden mellan de två serierna är just att en valsspridare sprider med en vals och således har en spridningsbredd som motsvara bredden på skopan/valsen. En Trejon Optimal tallriksspridare har istället tvärgående matarskruvar som förser en centralt placerad roterande tallrik med material. Tallriken kan därmed beroende på rotationshastighet och material ge en ställbar spridningsbild på 2-10m.

DS-serien utmärker sig för sin höga kapacitet och går att få i volymer från 1 200 liter upp till 2 500 liter. De finns i utförande för 3-punktsmontering till jordbrukstraktor med möjlighet till självlastning, samt redskapsfäste för lastmaskiner. Alla tallriksspridarna är blästrade, zinkgrundsbehandlade och sedan pulverlackerade. Det ger ett slitstarkt och långvarigt skydd utöver det vanliga.

- En annan fördel med DS-serien är att den har upp till 4 gånger så stor spridningskapacitet på öppna ytor jämfört med en traditionell valsspridare. Detta i kombination med den exakta spridningen minskar arbetstid, kostnad och miljöpåverkan, säger Lars Tegman, produktutvecklare Trejon.

Samtliga modeller har spridartallrikar, kastvingar och skjutlucka tillverkade i rostfritt stål för god korrosionsbeständighet. Diskspridarna har möjlighet till asymmetrisk ställbar spridningsbild – Vilket innebär att man t.ex från höger körfält kan bearbeta hela vägbanan på samma körning.

I standardutförande så levereras skoporna med manuell mängdreglering. Som extra utrustning går det att välja till elstyrning, Trejon Optimal Control Eco eller Control Plus. Med Control Plus elstyrning ställer man in önskad arbetsbredd i m samt önskad spridningsmängd i g/m2. Systemet kan då med hjälp utav en hastighetssignal själv reglera och bibehålla inställd spridningsmängd oberoende utav hastighet och förändring utav arbetsbredd. Om traktorn saknar hastighetssignal så finns det en färdig lösning med GPS-mottagare som tillval. Optimal Control Plus är standardmonterad på DS2500.

- Control Plus elstyrning har länge varit en uppskattad funktion på våra tallriksspridare, både från våra entreprenörer samt deras beställare. Med detta systemet så får även föraren en summering av körd sträcka, spridd mängd samt yta, säger Lars Tegman.

Allt högre krav från uppdragsgivare och beställare på exakt spridning av en viss mängd per kvadratmeter talar för Control Plus elstyrningen där detta enkelt kan ställas in, utföras och faktiskt visa data på det arbete som är utfört. 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Trejon, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskintillverkarna och maskinleverantörerna inom entreprenad, skogsbruk, lantbruk och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Genom att kombinera ett brett produktprogram med stor yrkesskicklighet och hög servicenivå ger vi er den bästa helhetslösningen som skapar en hållbar och kostnadseffektiv framtid. Trejon är ett stabilt familjeföretag med lång historik och erfarenhet, som alltid tänker långsiktigt, lägger vi stort engagemang i att leverera kvalitet i varje steg av våra uppdrag. I vårt arbete inspireras vi av ny teknik och våra kunders behov, för att erbjuda vad som krävs för att just deras arbetsdag ska bli så enkel och bra som möjligt.

Trejon har över 75 försäljningsställen i Sverige och internationellt. Samtliga av våra återförsäljare innehar Trejon Center Certifikat vilket innebär att de regelbundet genomgår produkt- och produkttekniska utbildningar. Detta för att Du som kund ska få bästa möjliga maskin anpassad för Ditt behov.

Trejon har mångårig erfarenhet inom branschen - både som producent och grossist. Trejon är egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll, kompaktlastaren FLEXITRAC och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Trioliet, Teagle, Speed, Pichon, HakkiPILKE, Berti, Rotomec, Multicargo, Pel-Tuote, Göweil m.fl. 

Trejon har under de senaste 10 åren haft en mycket god omsättningsökning. De senaste åren har exportmarknaden utmärkt sig och visat en stark omsättningsökning.

Trejon är ISO-certifierade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på Trejons åtaganden höjts ytterligare.

”Tillsammans skapar vi en bra dag – en Trejondag.”

Kontakter

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20