Gå direkt till innehåll
Trejon presenterar Multiforest S-line – en kranserie för den professionella användaren

Pressmeddelande -

Trejon presenterar Multiforest S-line – en kranserie för den professionella användaren

Trejon Multiforest lanserar en ny kranserie, S-line. En serie bestående av skogskranar anpassade för professionella användare som hanterar stora volymer och där maskinerna arbetar långa dagar.

Efter smygpremiären på Skogselmia tidigare under året var den stora premiären på maskinmässan Agritechnica i Hannover. Där visades vikkranen Trejon Multiforest V8300 med stort intresse från besökarna.

– På mässan var intresset stort både från slutanvändare och befintliga såväl som nya återförsäljare/importörer. Vi ser en stor framtid för den nya kranserien och har redan tagit emot de första beställningarna från bland annat Finland, säger Trejons exportchef Michael Saure.

Kranen som visades på mässan, V8300, har en räckvidd på 8,3 meter och en maximal lyftkapacitet på 1 190 kg vid fyra meter. Vidare har kranen dubbla utskjut på totalt 3 meter, välskyddade hydraulcylindrar samt slangar och är pulverlackerad för en snygg, slitstark finish.

Kranens pelare, bom och sticka är tillverkade i svenskt högkvalitetsstål. Alla förstärkningar på kranen är tillverkade av det högpresterande konstruktionsstålet SSAB Strenx™ och hela gripen tillverkas av Hardox® högkvalitetsstål. Till kranserien presenteras även ett helt nytt, överdimensionerat helgjutet vridhus med fyra vridcylindrar.

– Trejon Multiforest V8300 är den första storleken i serien, vi kommer successivt att rulla ut övriga modeller inom S-line, både större och mindre kranar, avslutar Michael Saure.

Tekniska data, V8300
Räckvidd 8,3 m
Hydrauliskt utskjut
2 x 1,5 m
Vridcylindrar
4 st
Rotator
4,5 ton
Grip
MF30
Griparea
0,3 m2
Rekommenderat oljeflöde
55-90 l/min
Arbetstryck
175 bar
Kranens vikt
1 165 kg
Max lyftkapacitet (med rotator
och grip), 4 meter
1 190 kg (1 050 kg)
Max lyftkapacitet (med rotator
och grip), 8,3 meter
460 kg (310 kg)

Ämnen

Taggar


Trejon, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskinleverantörerna inom lantbruk, skogsbruk, entreprenad och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Trejon har över 75 försälljningsställen i Sverige och övriga Europa. Samtliga av våra återförsäljare innehar Trejon Center Certifikat vilket innebär att de regelbundet genomgår produkt- och produkttekniska utbildningar. Detta för att Du som kund ska få bästa möjliga maskin anpassad för Ditt behov.

Trejon har mångårig erfarenhet inom brancshen - både som grossist och som producent. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Pöttinger, Tebbe, Speed, Pichon, HakkiPILKE, Berti, Rotomec, MT-vagnen, Multicargo m.fl. Dessutom är Trejon egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar.

Trejon har under de senaste 10 åren haft en mycket god omsättningsökning. De senaste åren har vi dessutom drastiskt ökat vår omsättning på exportmarknaden.

Trejon är ISO-certificerade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på Trejons åtaganden höjts ytterligare.

Sammanfattningsvis vill vi påstå att kvalitet alltid lönar sig!

Presskontakt

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20

Relaterat material