Gå direkt till innehåll
Thomas Lambermont, Woods och Johan Schols, Trejon.
Thomas Lambermont, Woods och Johan Schols, Trejon.

Pressmeddelande -

Trejon presenterar ny agentur för rotorklippare

Ända sedan starten 1980 så har Trejon varit verksam inom maskiner mot grönyteskötsel med Varumärken som till exempel Berti och Trejon Optimal. All denna erfarenhet och kunskap har legat till grund för valet att introducera ett sortiment av större rotorklippare - Batwing® från företaget Woods® Equipment.

Woods® har sedan starten i Amerika 1946 växt i omgångar och funnits representerade på den europeiska marknaden under lång tid och sedan 2017 via en egenägd anläggning i Belgien. Flaggskeppet i produktutbudet är deras Batwing®, originalet bland rotorklippare med fällbara vingar som företaget lanserade för över 50 år sedan i Amerika.

-”Med detta tillskott får vi inte bara ett sortiment av riktigt bra maskiner, vi får även en stabil och bra partner. I vår roll som tillverkare och importör så är det inte bara viktigt att kunna erbjuda en premiumprodukt utan vi vill kunna erbjuda ett premiumpaket. Detta kan vi göra tillsammans med Woods®”, säger Johan Schols, Försäljnings- och marknadschef på Trejon.

Maskinerna finns i flera olika storlekar men de som är mest anpassade för Sverige är modellerna med arbetsbredd på 4,6m och 6,1m. De modellerna kan beroende på storlek levereras i olika utföranden gällande fjädring, antal hjul och placering av hjulen. Oavsett modell så har de genomgående enkelt handhavande med exempelvis central höjdinställning och enkelt underhåll med snabbfästen för byte av knivar.

Woods® var först med att lansera ett slätt och sluttande chassi som skakar av sig skräp. Genom att lyfta upp komponenterna från chassit går det enkelt att rengöra och väl skyddade hydraulslangar förhindrar skador och minimerar slitage. De bultade och tåliga glidmedarna med en rundad framkant minskar markskadorna och förhindrar att chassit skadas.

-”Detta är ytterligare en viktig utveckling för Woods®, där vi kommer stödja Trejon med att leverera både den bästa utrustningen och servicen till kunden. Trejons djupa expertis säkerställer att svenska kunder kommer ha rätt utrustning för att sköta grönytor och fält, men ännu viktigare att kunderna har tillgång till en lokal närvaro i Sverige genom deras organisation och återförsäljare”, säger Alexis Michot, ansvarig på Woods Equipment Europe.

Maskinen är en av världens absolut tåligaste rotorklippare mycket tack vare de otaliga timmarna med tester under extrema förhållanden, det kraftiga underredet och de industriledande standarderna för svetsning och lackering. Växellådorna i transmissionen är extremt kraftiga och kommer med en 6 års garanti.

Woods® Batwing®-rotorklippare sätter standarden för skärkvalitet, kapacitet och användarvänlighet oavsett om du klipper gräs/sly eller bearbetar stubb/stjälkar. Introduktionen i Sverige är redan igång och maskinerna kommer börja rulla på svenska marker under våren 2020.

Ämnen

Regioner


Trejon, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskintillverkarna och maskinleverantörerna inom entreprenad, skogsbruk, lantbruk och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Genom att kombinera ett brett produktprogram med stor yrkesskicklighet och hög servicenivå ger vi er den bästa helhetslösningen som skapar en hållbar och kostnadseffektiv framtid. Trejon är ett stabilt familjeföretag med lång historik och erfarenhet, som alltid tänker långsiktigt, lägger vi stort engagemang i att leverera kvalitet i varje steg av våra uppdrag. I vårt arbete inspireras vi av ny teknik och våra kunders behov, för att erbjuda vad som krävs för att just deras arbetsdag ska bli så enkel och bra som möjligt.

Trejon har över 75 försäljningsställen i Sverige och internationellt. Samtliga av våra återförsäljare innehar Trejon Center Certifikat vilket innebär att de regelbundet genomgår produkt- och produkttekniska utbildningar. Detta för att Du som kund ska få bästa möjliga maskin anpassad för Ditt behov.

Trejon har mångårig erfarenhet inom branschen - både som producent och grossist. Trejon är egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll, kompaktlastaren FLEXITRAC och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Trioliet, Teagle, Speed, Pichon, HakkiPILKE, Berti, Rotomec, Multicargo, Pel-Tuote, Göweil m.fl.

Trejon har under de senaste 10 åren haft en mycket god omsättningsökning. De senaste åren har exportmarknaden utmärkt sig och visat en stark omsättningsökning.

Trejon är ISO-certifierade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på Trejons åtaganden höjts ytterligare.

Tillsammans skapar vi en bra dag – en Trejondag.

Presskontakt

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20

Relaterat material