Gå direkt till innehåll
Trejons huvudkontor i Vännäsby utanför Umeå
Trejons huvudkontor i Vännäsby utanför Umeå

Pressmeddelande -

Två nya återförsäljare för Trejon i Mellansverige

Trejon, med över 40 år på den svenska marknaden, jobbar långsiktigt för att var en stabil och pålitlig partner i alla led. En stor del i detta är samarbetet med våra lokala återförsäljarna och nu stärker Trejon närvaron med två nya återförsäljare. I Jönköping med återförsäljaren Söderberg & Haak Jönköping som kommer att marknadsföra hela Trejons produktprogram. Den andra är GH:s Traktor-City AB i Mantorp som kommer ha focus på Trejons produktsortiment inom foder där bland annat varumärken som Trioliet och Teagle ingår.

Trejon som är en av de ledande maskinleverantörerna i Sverige utvecklar, tillverkar och erbjuder produkter till lantbruk, skogsbruk och entreprenadverksamhet. Det breda och professionella maskinprogrammet säljs via ett nätverk av noga utvalda lokala återförsäljare, med målet att ge den bästa helhetslösningen.

- Just Jönköpingsområdet har känts utmanande att kunna nå på ett bra sätt och därmed känns detta samarbete kul att presentera. Vi behöver en bra återförsäljare som länk till slutanvändarna både vad det gäller försäljning men också service, vilket vi nu får, säger Johan Schols, försäljnings- och marknadschef på Trejon.

Söderberg & Haak i Jönköping startade 2010 och har likt många företag utvecklats sedan starten. Nu står de som fristående bolag med ett uttalat fokus från huvudanläggningen i Jönköping. I utbudet finns en tydlighet med att nå ut med starka varumärken till både lantbruk och entreprenad, men även parkverksamheten är en viktig del.

- För oss är helheten viktig och där känns det väldigt tryggt med Trejon som leverantör, då de kan erbjuda inte bara bra produkter utan också en bra organisation. Produkterna kommer bli en stor tillgång för oss och ge våra kunder många fördelar i deras egen verksamhet, säger Joakim Rosenqvist, VD Söderberg & Haak Jönköping.

GH:s Traktor-City i Mantorp har en lång historia och drivs idag av Greger Hahn och Jimmie Johansson. Företaget har en målbild om att kunna erbjuda produkter av högsta kvalitet, ärliga affärer och ett långsiktigt samarbete.

- Går vi tillbaka ett antal år så har vi sedan tidigare levererat produkter ur Trejons sortiment av foderutrustning. Vi vet med andra ord vad vi nu får tillgång till och det känns som produkter som passar oss och våra kunder väl, säger Jimmie Johansson, försäljningschef på GH:s Traktor-City.

Trejons utbud av maskiner för foderhantering från Trioliet och Teagle har gått fram starkt under de senare åren, vilket har gett behovet av en breddning bland återförsäljarna.

- Att kunna stärka den lokala närvaron ytterligare, kring just vårt utbud av foderutrustning, med GH:s Traktorcity känns väldigt bra. Maskinerna är väldigt uppskattade hos kunder i Sverige, men det är också den typen av maskiner som kräver en stark lokal närvaro, avslutar Johan Schols.

Handslaget som markerade starten på samarbetet fick pga. rådande omständigheter ske digitalt. I övrigt innebär detta ingen förändring, utan samarbetet med exempelvis Åhmans Traktorcentrum fortsätter som tidigare.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Trejon, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskintillverkarna och maskinleverantörerna inom entreprenad, skogsbruk, lantbruk och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Trejon har mångårig erfarenhet inom branschen - både som producent och grossist. Trejon är egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll, kompaktlastaren FLEXITRAC och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Trioliet, Teagle, Speed, Pichon, HakkiPILKE, Berti, Rotomec, Multicargo, Pel-Tuote, Göweil m.fl.

Trejon är ISO-certifierade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på Trejons åtaganden höjts ytterligare.

Tillsammans skapar vi en bra dag – en Trejondag.

Kontakter

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20