Gå direkt till innehåll
Pichons nya tvåstegsspridare
Pichons nya tvåstegsspridare

Pressmeddelande -

​Tvåstegsspridare från Pichon – Nu i Trejons sortiment!

Nu lanseras Pichons nya tvåstegsspridare för gödsel, kalk, kompost och andra fasta material. Den har flera egenskaper som utmärker den som kraftigast i sitt segment och finns som tillval till alla Pichon spridare från modell M1250 och uppåt.

- Vi har sedan tidigare erbjudit och varit mycket nöjda med Pichons enstegsspridare. Med den nya tvåstegsspridaren har vi nu ett komplett program under ett varumärke, säger Johan Schols, sälj- och marknadschef Trejon.


En tvåstegsspridare till skillnad från en enstegsspridare sprider ut materialet i två steg, först via två liggande valsar som sedan fördelar ned materialet till två stora spridartallrikar. Detta system ger en jämnare spridningsbild samt större spridningsbredd, vilket gör maskintypen eftertraktad vid spridning av kraftigare material som bör spridas i mindre och exaktare givor.

Pichons tvåstegsspridare har en unik kraftig konstruktion där inte bara spridartallrikarna drivs med en direkt kraftöverföring utan även de horisontella valsarna. Detta sker via axlar och växellådor, ett system som kan överföra mer kraft och kräver mindre underhåll än en kedjetransmission.

Pichon fastgödselspridare finns i flera modeller och går att utrusta efter kundens specifika önskemål. Robust konstruktion med galvaniserat chassi, kraftiga axlar och bottenmatta utmärker vagnarna. Bland tillvalen så finns även flera alternativ för elstyrning och vågsystem för automatisk spridning styrd av vikt och hastighet.

- Vi har samarbetat med Pichon sedan år 2012 och försäljningen har stadigt ökat, nu är vi redo för nästa steg med ett komplett sortiment av tvåstegsspridare. Något som det pratas mycket om är automatisk spridning med vågsystem och även detta kan vi nu erbjuda, säger Johan Schols, sälj- och marknadschef Trejon.

Pichon är en fransk maskintillverkare som har funnits sedan 1970. I Frankrike är företaget den ledande producenten av gödseltankvagnar, fastgödselspridare och omrörare. En annan stor fördel är att Pichon erbjuder 5 års garanti på ramen och chassit. Garantin omfattar sprickbildningar och bristningar i metallkonstruktionen under en normal användning av maskinen. Trejon kommer i samband med att samarbetet med Pichon utökas avsluta det tidigare samarbetet med Tebbe. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Trejon, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskintillverkarna och maskinleverantörerna inom entreprenad, skogsbruk, lantbruk och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Genom att kombinera ett brett produktprogram med stor yrkesskicklighet och hög servicenivå ger vi er den bästa helhetslösningen som skapar en hållbar och kostnadseffektiv framtid. Trejon är ett stabilt familjeföretag med lång historik och erfarenhet, som alltid tänker långsiktigt, lägger vi stort engagemang i att leverera kvalitet i varje steg av våra uppdrag. I vårt arbete inspireras vi av ny teknik och våra kunders behov, för att erbjuda vad som krävs för att just deras arbetsdag ska bli så enkel och bra som möjligt.

Trejon har över 75 försäljningsställen i Sverige och internationellt. Samtliga av våra återförsäljare innehar Trejon Center Certifikat vilket innebär att de regelbundet genomgår produkt- och produkttekniska utbildningar. Detta för att Du som kund ska få bästa möjliga maskin anpassad för Ditt behov.

Trejon har mångårig erfarenhet inom branschen - både som producent och grossist. Trejon är egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll, kompaktlastaren FLEXITRAC och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Trioliet, Teagle, Speed, Pichon, HakkiPILKE, Berti, Rotomec, Multicargo, Pel-Tuote, Göweil m.fl. 

Trejon har under de senaste 10 åren haft en mycket god omsättningsökning. De senaste åren har exportmarknaden utmärkt sig och visat en stark omsättningsökning.

Trejon är ISO-certifierade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på Trejons åtaganden höjts ytterligare.

”Tillsammans skapar vi en bra dag – en Trejondag.”

Kontakter

Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20