Gå direkt till innehåll
Trejon AB, Agroma Holding AB samt Årröds Traktor & Maskin AB ingår ett nytt samarbete

Pressmeddelande -

Trejon AB, Agroma Holding AB samt Årröds Traktor & Maskin AB ingår ett nytt samarbete

Ett nytt försäljningsbolag som är delägt av Agroma Holding AB och Årröds Traktor & Maskin AB övertar driften av Trejons verksamhet i Tomelilla från och med den 1 april i år. I samband med affären överlåts även fastigheten i Tomelilla till Agroma Holding AB´s Fastighetsbolag.

I överenskommelsen tecknar Trejon AB och Agro Maskiner Tomelilla AB ett nytt återförsäljaravtal för representationen av Trejons maskinprogram för södra Skåne där produkter som t.ex. Trejon Optimal, Trejon Multiforest, Trejon Flexitrac, Pöttinger, Berti samt övriga maskiner inom Trejons produktutbud ingår.

Anläggningen i Tomelilla blir en fullserviceanläggning och kommer representera varumärken som Trejon, New Holland, Case IH, JCB´s maskinprogram samt övriga maskiner som företaget representerar.

Förvärvet av Trejons lokaler och verksamhet i Tomelilla innebär att Agro Maskiner Tomelilla AB tillsammans med sina övriga försäljningsställen i Billesholm, Svedala, Hurva och Gringelstad nu täcker hela Skåne med sin organisation.

– Tack vare samarbetet med Trejon kan vi nu erbjuda kunderna ett komplett program av maskiner och tillbehör som tillfredsställer alla brukares behov av moderna och effektiva maskiner, säger Ola Lindgren, VD på Agroma Holding AB.

– Vi ser fram emot det framtida samarbetet med Agro Maskiner Tomelilla AB och det känns spännande att vara en del av deras framtida expansion. Vi ser att de övriga avdelningarna har ett gott renommé och ett stort förtroende ute hos sina kunder, säger Henrik Johansson, VD på Trejon AB.

I samband med affären får Trejon AB möjlighet att fokusera ytterligare på att utveckla nya moderna maskiner vid sin produktionsanläggning och vara en stabil leverantör till våra handelspartners i Sverige och övriga Europa.

Butiken kommer även i fortsättningen att erbjuda ett brett program av park- och grönytemaskiner samt upprätthålla god service med snabba leveranser av reservdelar och förnödenheter.

– Jag vill tacka alla befintliga kunder för förtroendet och samarbete som varit och önskar samtidigt Agro Maskin Tomelilla AB lycka till med den nya satsningen i Tomelilla, och övriga Skåne, avslutar Henrik Johansson.

Kontaktpersoner

Henrik Johansson
VD, Trejon Försäljning AB 
Tel: 0935-399 05
E-post: henrik.johansson@trejon.se 

Ola Lindgren
VD, Agroma Holding AB
Tel: 070-618 36 64
E-post: ola.lindgren@agromaskiner.se

Ämnen


Trejon, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskinleverantörerna inom lantbruk, skogsbruk, entreprenad och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Trejon har över 75 försälljningsställen i Sverige och övriga Europa. Samtliga av våra återförsäljare innehar Trejon Center Certifikat vilket innebär att de regelbundet genomgår produkt- och produkttekniska utbildningar. Detta för att Du som kund ska få bästa möjliga maskin anpassad för Ditt behov.

Trejon har mångårig erfarenhet inom brancshen - både som grossist och som producent. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Pöttinger, Tebbe, Speed, Pichon, HakkiPILKE, Berti, Rotomec, MT-vagnen, Multicargo m.fl. Dessutom är Trejon egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar.

Trejon har under de senaste 10 åren haft en mycket god omsättningsökning. De senaste åren har vi dessutom drastiskt ökat vår omsättning på exportmarknaden.

Trejon är ISO-certificerade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på Trejons åtaganden höjts ytterligare.

Sammanfattningsvis vill vi påstå att kvalitet alltid lönar sig!

Kontakter

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905