Gå direkt till innehåll
Trejon Flexitrac 1248CAB-2S
Trejon Flexitrac 1248CAB-2S

Pressmeddelande -

Trejon Flexitrac 1248CAB-2S – En snabb nyhet!

Trejon kan stolt presentera en ny modell inom kompaktlastarsegmentet Trejon Flexitrac. Den nya modellen heter Trejon Flexitrac 1248CAB-2S där en av de stora nyheterna för modellen är en framkörningshastighet upp till 28 km/h!

Trejon Flexitrac 1248CAB-2S är utrustad med en ny 48 hästkrafters 4-cylindrig Euro5 motor som ger rejält med kraft både vid arbete och vägtransport. Utvecklingen av den nya modellen har gjorts för att möta den stora efterfrågan från marknaden av en modell med högre transporthastighet.

Denna nya kompaktlastare blir en del av Trejon Flexitrac 12-serie och delar mycket med övriga modeller med några skillnader. Hjulbasen är den samma men bakänden är något längre för att rymma den nya 4-cylindriga Yanmar dieselmotorn på hela 48 hästkrafter. Motorn ger alltså jämfört med övriga modeller i 12-serien en högre effekt och även ett högre vridmoment vilket är förutsättningen för den höga framkörningshastigheten.

- ”Just transporthastigheten har varit en fokuspunkt från vår snabbt växande kundgrupp inom förvaltnings- och entreprenadverksamhet. Detta är vi så klart väldigt stolta över att nu kunna tillgodose med vår nya modell Trejon Flexitrac 1248CAB-2S, vi ser en framtida storsäljare, säger Johan Schols, Försäljnings- och marknadschef på Trejon.”

Den har precis som övriga modeller i 12-serien en kraftig parallellförd lastare utrustad med dubbla lyftcylindrar och Z-länk för tiltfunktionen konstruktionen ger en hög lyftkraft på hela 2000kg.

I standardutförandet levereras maskinen med elektrisk hög & lågväxel, Trima/SMS redskapsfäste, hydrauliskt redskapslås, 3:e hydraulfunktion, 4-hjulsdrift, motorvärmare samt LED trafik- och arbetsbelysning.

- ”Vi jobbar vidare med vårt koncept ”allt ingår” och även om det inte kan tas helt ordagrant så har vi en väldigt hög utrustningsnivå som standard på alla våra Flexitrac modeller. Allt för att ge kunden ett prisvärt paket färdigt från fabrik, säger Johan Schols.”

    Utöver den nya modellen i sig så kommer även några nya tillbehör att finnas tillgängliga, bland annat lastdämpning med två ackumulatorer.

    Ämnen

    Regioner


    Trejon, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskintillverkarna och maskinleverantörerna inom entreprenad, skogsbruk, lantbruk och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

    Trejon har mångårig erfarenhet inom branschen - både som producent och grossist. Trejon är egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll, kompaktlastaren FLEXITRAC och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Trioliet, Teagle, Speed, Pichon, HakkiPILKE, Berti, Rotomec, Multicargo, Pel-Tuote, Göweil m.fl.

    Trejon är ISO-certifierade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på Trejons åtaganden höjts ytterligare.

    Tillsammans skapar vi en bra dag – en Trejondag.

    Kontakter

    Henrik Johansson

    Henrik Johansson

    Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
    Johan Schols

    Johan Schols

    Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20

    Relaterat innehåll