Gå direkt till innehåll
Trioliets automatiserade utfodringssystem ökar i Sverige

Pressmeddelande -

Trioliets automatiserade utfodringssystem ökar i Sverige

Trioliet, som i Sverige importeras av Trejon, har sedan introduktionen 2010 levererat system i varierande storlek till lantbrukare. Ett exempel är Jörgen Claesson utanför Värnamo som redan nu kan se de positiva effekterna efter installationen i slutet på 2014.

Trioliet erbjuder ett komplett sortiment av utfodringssystem. Systemet består av flera olika delar som kan kombineras ihop till en helhetslösning anpassad efter olika gårdars förutsättningar. Kortfattat kan systemen beskrivas som tre olika lösningar för bunkersystem. Från stationära mixerblandare till helautomatiska bunkrar som både kan lagra och fördela ut ingredienser utefter recept. Fördelningen i ladugården sker sedan med olika robotlösningar baserat på en mobil 3-kubiks mixer som blandar färdiga portioner från 60 till 800 kg.

Ett exempel på en lyckad lösning finns hos lantbrukaren Jörgen Claesson utanför Värnamo. På gården finns sedan senare delen av 2014 en 20-kubiks stationärmixer och en rälshängd utfodringsrobot från Trioliet. Anläggningen är installerad i gårdens nya stall för köttdjur. Stallet har plats för 200 djur och är flexibelt uppbyggt, vilket innebär att specifika djurgrupper inte är låsta till en viss plats. Det genomtänkta upplägget medför även enklare arbete där endast 1,5 timme per dag spenderas på den normala skötseln.

– ”Jämfört med vår tidigare manuella hantering av rundbalarna så är detta ett väldigt stort lyft, både tids- och arbetsmiljömässigt. Dessutom har vi kunnat effektivisera utfodringen och blandningen så att vi redan nu kan se en skillnad på djurens växttakt, säger Jörgen Claesson.”

Just stationära mixrar är den utfodringslösning som andelsmässigt växer snabbast för Trioliet i Sverige. En enkel lösning som väl hanterar de olika utmaningarna som finns i norra Europa, både vad det gäller klimat och utfodringsingredienser.

– ”Vi ser ett ökat intresse för automatiserade utfodringssystem, som ligger rätt i tiden med tanke på ökade kostnader för arbetskraft samt ett ökat behov av en homogen och effektiv utfodring. Prognosen framåt ser ljus ut och Trioliets kompletta sortiment har stor potential i Sverige, säger Henrik Johansson, VD på Trejon.”

För mer information kontakta:
Henrik Johansson
VD, Trejon
Tel: 0935-399 05
Mobil: 070-620 80 03
e-post: henrik.johansson@trejon.se

Johan Karlsson
Marknadsansvarig, Trejon
Tel: 0935-399 20
Mobil: 070-676 76 03
e-post: johan.karlsson@trejon.se

Ämnen

Taggar


TREJON, med huvudkontor utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. 1980 expanderade företaget och blev generalagent för lantbruks- och entreprenadmaskiner i Sverige. Idag är vi en av de ledande maskinleverantörerna inom lantbruk, skogsbruk, entreprenad och parkverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

TREJON har över 75 försälljningsställen i Sverige och övriga Europa. Samtliga av våra återförsäljare innehar Trejon Center Certifikat vilket innebär att de regelbundet genomgår produkt- och produkttekniska utbildningar. Detta för att Du som kund ska få bästa möjliga maskin anpassad för Ditt behov.

TREJON har mångårig erfarenhet inom brancshen - både som grossist och som producent. I vårt breda produktprogram ingår flera av Europas ledande maskintillverkare; Pöttinger, Tebbe, Speed, Pichon, HakkiPILKE, Berti, Rotomec, MT-vagnen, Multicargo m.fl. Dessutom är TREJON egen producent av OPTIMAL-maskinerna för park och vägunderhåll och MULTIFOREST skogsvagnar och kranar.

Trejon har under de senaste 10 åren haft en mycket god omsättningsökning. De senaste åren har vi dessutom drastiskt ökat vår omsättning på exportmarknaden.

TREJON är ISO-certificerade inom kvalitet 9001 och miljö 14001, vilket innebär att kvalitén på TREJONs åtaganden höjts ytterligare.

Sammanfattningsvis vill vi påstå att kvalitet alltid lönar sig!

Presskontakt

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Presskontakt VD VD, inköpsansvarig, delägare 0935-39905
Johan Schols

Johan Schols

Presskontakt Marknadsansvarig Försäljning 0935-399 20

Relaterat material

Relaterade nyheter